Kockázd ki a jövőt!

Vágólapra másolva!
A perzsa számmisztika nevű, táblás jósjáték különleges módszer arra, hogy útmutatást kapjunk a jövőre vonatkozóan. A tábla szerint 2008-as év a morális átrendeződések esztendeje lesz, amikor sokszor tapasztaljuk meg a külső elvárások és belső szükségleteink, igényeink közti feszültséget.
Vágólapra másolva!

Január
A hónap névadója: Ianus, a kezdet és a vég istene
A hónap szerencseszáma: 11
A hónap kulcsszavai: korlátok, félelmek, erőteljes feszültség, új utak, felelősségvállalás

Ebben a hónapban legszívesebben elzárkóznánk, eltűnnénk a világ szeme elől. Meg is van erre az okunk, hiszen a belső kételyek és bizonytalanságok gyötörnek bennünket, miközben óriási feszültséget gerjeszthet bennünk mások véleménye, vagy a másoktól függő helyzetünk - ezt szeretnénk titokban tartani és leplezni. A belső félelmek, a feszültségek gerjesztette érzések felerősíthetik versengési ösztönünket is.

Február
A hónap névadója : Februa, azaz "Engesztelő" (Mars isten anyjának, Junónak egyik jelzője)
A hónap szerencseszáma: 4
A hónap kulcsszavai: kihívások, kreativitás, a biztonság megteremtése

Az előző hónap feszültségei új, látszólag öntudatos embert teremtettek belőlünk, ezért a február lehetőséget ad arra, hogy kreativitásunkat, alkotókedvünket is megmutassuk. Ha megragadjuk ezeket a teremtő erőket, végre a saját igényeinket is kifejezhetjük, és biztos alapokat teremthetünk életünkben. Ne hagyjuk elillanni az elénk kerülő lehetőségeket!

Március
A hónap névadója: a latin Martius hónap( Mars isten hava)
A hónap szerencseszáma: 7
A hónap kulcsszavai: befolyás és befolyásolhatóság, megfontoltság, következetesség

A március lehetőségeket ad arra, hogy újabb lépéseket tegyünk önmagunk megerősítése felé, és megkezdett munkáinkat, feladatainkat tovább folytathassuk. Hajlamosak lehetünk azonban érzelmi viharokba keveredni, ha túlságosan szenvedélyesen reagálunk, vagy túl mélyen éljük át mások véleményét. Ebből az emocionális kavalkádból csak megfontoltan, higgadtan és érzelmeink féken tartásával keveredhetünk ki.

Április
A hónap névadója: a latin aperire (megnyitni) szó
A hónap szerencseszáma: 2
A hónap kulcsszavai: önteltség, uralkodás, erőforrások, a képességek felvállalása

Belső bizonytalanság és önbizalomhiány veszi át az uralmat életünkben április havában, így aztán sajnos a lehetőségeinkkel sem tudunk mit kezdeni. Ismét megfontoltnak kell lennünk, hiszen ez az intenzív érzelmi állapot nagyon komoly feszültségeket teremthet az életünkben. Ha azonban hajlandóak vagyunk szembenézni saját értékrendünkkel, és képesek vagyunk változtatni rajta, akkor új lehetőségek és utak nyílhatnak meg előttünk, sőt, a környezetünkre is hatással lehetünk. Jól gondoljuk tehát át, hogyan is kezeljük ezt az érzékeny állapotot!

Május
A hónap névadója: a latin Maius (a régi római Maia istennő vagy férfi párja Maius lehetett a névadó)
A hónap szerencseszáma: 7
A hónap kulcsszavai: manipulálás, önkifejezés, szándék

Ismét fellélegezhetünk, és biztonságban érezhetjük magunkat, hiszen túlvagyunk egy embert próbáló krízisen. Vigyázzunk azonban, nehogy megint érzelmeink játékszereivé váljunk! Önmagunk felvállalásában, érzéseink és gondolataink kifejezése során ugyanis az erős érzelmi hatások meggondolatlan tettek felé sodorhatnak el bennünket.
Jobban tesszük, ha mások manipulálása helyett nyíltan és egyértelműen fejezzük ki magunkat, és cselekszünk. Eddigi tapasztalatainkat pedig bátran hasznosítsuk, mert ezek segítenek megszilárdítani elképzeléseinket.

Június
A hónap névadója: Juno istennő
A hónap szerencseszáma: 13
A hónap kulcsszavai: elzárkózás, veszteség, elengedés, új struktúra

Ez a nyári hónap igen intenzív belső munkát hozhat számunkra. Miközben környezetünk passzívnak és túlságosan befelé fordulónak lát bennünket, mi magunk komoly belső változások átélői lehetünk. Gondolataink a biztonság és a külső környezet körül forognak, és előfordulhat, hogy eddigi elképzeléseinket jelentősen átformáljuk. Azokat a mozgósító erőket, energiákat, melyeket eddig kívülről vártunk, most lehetőségünk van önmagunkban megtalálni. Természetesen ez a folyamat áldozatot is és lemondást is igényel tőlünk.

Július
A hónap névadója Julius Caesar
A hónap szerencseszáma: 2
A hónap kulcsszavai: kritikusság, egoizmus, függetlenség, tolerancia

Július hava a kritikusság jegyében zajlik majd, két szempontból is. Nem csak önmagunkkal, hanem környezetünkkel is kritikusan viselkedünk, ez utóbbira ráadásul akaratunkat is rá akarjuk erőltetni. Mi magunk azonban meglehetősen nehezen viseljük a környezetünkből felénk irányuló kritikákat, és hajlamosak vagyunk szélsőségesen reagálni rájuk. Ezek a heves, erőteljes reakciók pedig tőlünk szokatlan megoldási kísérleteket is eredményezhetnek.


Augusztus
A hónap névadója: Augustus császár
A hónap szerencseszáma: 10
A hónap kulcsszavai: elvárások, megfelelés, stabilitás, biztonság

Először talán nehéznek tűnik ez a hónap, hiszen sorozatosan szembesülünk majd környezetünk elvárásaival, amelyeknek - úgy érezzük - nem tudunk megfelelni. Ha azonban sikerül belső biztonságunkat megalapozni, fennáll a lehetősége annak, hogy megbirkózzunk ezekkel a problémákkal.

Szeptember
A hónap névadója: septem (hét) kifejezés - a régi római naptár szerint ez a hetedik hónap volt
A hónap szerencseszáma: 10
A hónap kulcsszavai: tanulás, megnyilvánulás, önkifejezés

Ez a hónap igazi meglepetéseket tartogat számunkra. Környezetünkből folyamatos impulzusok érnek, melyekből tanulhatunk, és amelyek lelkesítenek bennünket. A tanultak segítenek abban is, hogy gondolatainkat kifejezhessük, egyúttal tapasztalataink felhasználásával a gyakorlatban is megmutathassuk az elsajátított ismereteket.

Október
A hónap névadója: a latin octo, vagyis "nyolcadik" hónapnév
A hónap szerencseszáma: 11
A hónap kulcsszavai: hatalom, pénz, önérvényesítés, elfogadtatás

Munkahelyünkön szinte ránk sem ismernek ebben a hónapban! Az önkifejezés vágya immár főnökeink felé is megmutatkozik, hiszen pénzügyi helyzetünk területén is önérvényesítésre törekszünk, és gazdasági elismertségre vágyunk. Amennyiben ezt nem kapjuk meg, kritikáinknak is hangot adunk, sőt, érzelmileg is erőteljesen bevonódhatunk a helyzetbe. Ez pedig tőlünk szokatlan megnyilvánulásokat, viselkedési formákat eredményezhet.

November
A hónap névadója: a latin novem, "kilenc" hónapnév
A hónap szerencseszáma: 4
A hónap kulcsszavai: elengedés, elköteleződés, bölcsesség

Biztonságunk kulcsát környezetünk bölcsességében láthatjuk meg. Nem lesz könnyű feladat, mert kénytelenek leszünk régi beidegződéseinket, viselkedési mintáinkat elengedni, ez a veszteség pedig érzékenyen érint bennünket. Szükségünk van a kitartásra, elköteleződésre - leginkább önmagunk felé -, és hinnünk kell abban, hogy képesek vagyunk bármilyen körülmények közepette is a megteremteni biztonságunkat.

December
A hónap névadója: a latin decem, "tizedik" kifejezés
A hónap szerencseszáma: 15
A hónap kulcsszavai: elvárások, teljesítés, maximalizmus, kritikusság

Feladatorientáltan nézünk a világra és önmagunkra is ebben a hónapban, erre ráadásul a környezetünk is erőteljesen motivál bennünket. Úgy érezzük, teljesítenünk kell, és ez belső értékrendünk is egyben. Maximalizmusunk, kritikussá tesz bennünket, ezt a szemléletünket akarjuk a környezetnek átadni.