Májusi horoszkóp

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)
Lassíts le egy kicsit ebben a hónapban: túl gyorsan akarod ugyanis visszanyerni a tökéletes formádat, ezért pedig minden "felesleges" dologtól meg kívánsz szabadulni, hogy időt spórolj. Azonban, ha kihagyod a bemelegítést, vagy az edzés utáni nyújtást, azzal csak a sérülések esélyét növeled meg, de nem leszel hatékonyabb. Hasonlóképpen: nincs értelme annak, hogy azonnal profi teljesítményt várj el magadtól. Inkább fokozatosan építsd fel az edzéseidet és legyél türelmesebb. Apró trükkökkel (például a gyakorlatok kombinálásával vagy megfelelő étkezéssel) segítheted a látványos eredmények megszületését - kérj tanácsot egy szakértőtől; néhány alkalomra egy személyi edzőt is alkalmazhatsz. A hónap második felében több olyan esemény is lehet az életedbe, ami miatt ki kell hagynod egy-egy edzést, ezeket lehetőleg minél hamarabb pótold, ha ugyanis halogatod a visszatérést a régi napirendedhez, talán soha nem történik meg... Érzelmi szempontból is fontossá válhat, hogy egy kicsit megállj, és befelé fordulj. Lehet ugyanis néhány olyan probléma, amelyet te magad okozol - így a megoldásuk is csak tőled függ. Ha képes vagy megváltoztatni a hozzáállásodat, sokkal boldogabb, kiegyensúlyozottabb és hatékonyabb lehetsz. Ehhez pedig mindössze annyi kell, hogy legyen bátorságod elismerni, ha hibáztál.

Bika (április 21. - május 20.)
Kicsit nyitottabban kellene a mozgáshoz és az életmódváltáshoz állnod, nem biztos ugyanis, hogy a megszokott rutinhoz való ragaszkodás mindig célravezető. Jobb lenne, ha új dolgokat is kipróbálnál - talán olyan dolgokat is találhatsz, amelyeket nagyon élvezel. Az is fontos, hogy ne "edzésként" tekints minden mozgásformára, mert a szigorú megfogalmazás elkedvetleníthet: a kirándulás, a parkbéli séták, a tánc, vagy valamilyen labdajáték a gyerekeiddel ugyanúgy megmozgat, csak sokkal élvezetesebb, mintha órákon keresztül izzadnál egy edzőteremben, miközben minden porcikád tiltakozik a mozgás ellen. Az étrendedben is szükség lehet arra, hogy eddig ismeretlen ízeket próbálj ki: vegyél néhány, vegetáriánus recepteket tartalmazó szakácskönyvet, és szemezgess belőle bátran! Akár a barátaidat is meghívhatod egy csupa egészséges fogásból álló vacsorára. Az érzelmi életedet tekintve előtérbe kerülhet a kreativitásod: szükségét érzed annak, hogy valami újat alkoss. Próbáld ki a festést, az agyagozást vagy az ékszerkészítést, de az alkotóerőt akár a konyhában vagy az otthonod csinosítgatása közben is kiélheted. A hónap második felében komolyabb konfliktusaid is lehetnek, elsősorban az ismerőseiddel, barátaiddal, mert rádöbbenhetsz: nem mindenki olyan valójában, mint amilyennek mutatja magát. Ez a csalódás nagyon mélyen érinthet, és akár álmatlan éjszakákat is okozhat neked.

Ikrek (május 21. - június 21.)
El kellene döntened, hogy mit is akarsz valójában - a terveid megvalósítására azonban még ennél is nagyobb hangsúlyt kellene fektetned. Könnyű ugyanis folyton edzésről, fogyókúráról, életmódváltásról beszélni, még könnyebb azonban esténként leheveredni a kanapéra egy tábla csoki vagy egy zacskó rágcsálnivaló társaságában. Ha csak a motiváció hiányzik az életedből, akkor keress egy barátot magadnak (az sem baj, ha nem álltok olyan közel egymáshoz - a mozgás igazi csapatot kovácsol majd belőletek), akivel képes vagy együttműködni, és akivel támogatjátok, de ösztökélitek is egymást. Egy másik nagyszerű motivációs technika, ha gyakran jutalmazod magad: ha egy-egy edzésen képes voltál a maximumot nyújtani, vagy megdöntötted a saját rekordodat, akkor ajándékozd meg magad valami különlegességgel - nem ehetővel! -, például vegyél magadnak egy könyvet, egy érdekes magazint, vagy egy kozmetikumot. Május második hetétől alkalmas lesz az idő arra, hogy felzárkózz: nemcsak az edzésben lehetsz hatékonyabb, de az elmaradt munkáidat is meg tudod majd csinálni. Bár a hónap kedvező lehet, ami a szerelmi ügyeidet illeti, nem biztos, hogy lesz időd a romantikára. Mindenképpen találj azonban néhány olyan órát, amikor kettesben lehetsz a kedveseddel, ezek a "lopott" percek ugyanis hosszú időre feltölthetnek energiával.

Rák (június 22. - július 22.)
Rengeteg energiád lehet ebben a hónapban, mindössze meg kell tanulnod kihasználni, ahelyett, hogy elpocsékolnád. Tervezd meg pontosan, hogy mikor, mit akarsz tenni a testedért és az egészségedért, és lehetőség szerint tartsd is magadat az előírt napirendhez. Természetesen, némi rugalmasság nem árt, de szelektálj, hogy mi az, ami tényleg fontosabb lehet saját magadnál. A kommunikáció létfontosságú szerephez juthat az életedben a következő hetekben, szívesen osztod meg a tapasztalataidat másokkal, és örömmel hallgatod meg őket, még akkor is, ha a tanácsaikkal nem mindig értesz egyet. Ezek a beszélgetések nagyon jó hatással lehetnek az emberi kapcsolataidra, mert még olyanokkal is kialakulhat a barátság, akivel eddig kifejezetten hűvösen tekintettetek egymásra. Egészségügyi szempontból érdemes lenne egy kicsit jobban odafigyelned az étkezésedre - nem is annyira a mennyiségekre, mint inkább a minőségre. Próbálj meg kiegyensúlyozottan összeállított ebédet csomagolni magadnak, így biztos lehetsz abban, hogy nem valami vacakra adsz ki pénzt. Érzelmi életedben zavarokra számíthatsz, különösen a hónap utolsó hetében: nem igazán tudod elválasztani a munkát a magánéletedtől, ennek következményeként kínos helyzetekbe keveredhetsz.