Júliusi horoszkóp

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)
A hónap első felében nem elsősorban a teljesítmény lesz a fontos a számodra, hanem a kitartás: szokásoddal ellentétben nem az az elsőszámú célod, hogy mindenkit magad mögé utasíts, hanem az, hogy saját magadból kihozd a legtöbbet, még akkor is, ha ez nem jelent dobogós helyezést valamiben. Július második hetétől komoly érzelmi kérdéseket kell megválaszolnod saját magadnak: lehetséges ugyanis, hogy olyan emberek iránt táplálsz érzelmeket, akikre csak pazarolod az energiát. A harag, az elkeseredettség és a csalódás ráadásul arra késztethet, hogy magad ellen fordulj - depresszióba süllyedhetsz, elveszítheted a hitet önmagadban, vagy egyszerűen csak a nassolnivalóktól, esetleg az alkoholtól várod az enyhülést. Sokkal jobban járnál (és a testednek sem ártanál annyit), ha megszabadulnál ezektől az ismerősöktől. A hónap második felében szeszélyes lehetsz, és a koncentrálás sem megy annyira - jobb lenne, ha nem erőltetnél semmit, hanem hagynál egy kis időt arra, hogy megnyugodj. Július utolsó napjaiban visszanyered a határozottságodat, ezért érdemes rövid távú célokat kitűznöd magad elé. A következő hónapokban ugyanis minden elszántságod meg lesz ahhoz, hogy meg is valósítsd ezeket.

Bika (április 21. - május 20.)
Érdemes lenne kihasználnod a nyári meleget, és minél több időt tölteni a szabadban - akár a kinti sportolási lehetőségeket is beiktatni az életedbe. Menj strandra a családoddal vagy a barátaiddal, de ne csak heveréssz a strandon: ússz minél többet (a vízben végzett mozgás az ízületeket sem terheli meg annyira), vagy labdázz a gyerekeiddel. Az étrendedre is érdemes egy kicsit jobban odafigyelned: a melegben egyáltalán nem kívánjuk annyira a nehéz ételeket, viszont sokkal több folyadékra van szükségünk. Ha már unod a vizet, akkor igyál helyette édesítetlen, behűtött gyümölcsteát! Ebből nagyon sok ízesítés kapható, így a változatosság is biztosított. A hónap közepe felé az egészséges életmód és a mozgás elvezethet ahhoz, hogy sokkal nyitottabb leszel a szerelemre. A sport (így az erősödés és a fogyás) hatására ugyanis megnő az önbizalmad és a teljesítőképességed is, ez pedig egyenes út lehet egy új kapcsolat felé - vagy, a már meglévő kapcsolatodat is újjáélesztheted. Az is előfordulhat, hogy pont az edzőteremben, vagy sportolás közben találkozol valakivel, aki megdobogtatja a szívedet. A hónap utolsó napjaiban figyelj jobban az egészségedre, lehetséges ugyanis, hogy összeszedsz egy kisebb betegséget.

Ikrek (május 21. - június 21.)
A hónap első hetében úgy érezheted, egyetlen perc nyugalmad sincs, és egyáltalán nem tudsz magadra odafigyelni: se edzeni, se pihenni, gyakran még enni sincs időd. Ráadásul, azt is tapasztalhatod, hogy mindenki téged akar, és még azok is kérésekkel-kérdésekkel bombáznak, akik korábban egyáltalán nem foglalkoztak veled. Próbáld meg tudatosan is alakítani az életedet, és ugyanúgy írd be a naptáradba a saját magadra fordítandó időt, mint egy-egy fontos találkozót. Rövid. de hatékony, tíz perces edzésprogramokat is belesűríthetsz a napjaidba! Ha rászoktatod magad a napi mozgásra, akkor a hangulatod is kiegyensúlyozottabb és stabilabb lehet, és azt veheted észre, hogy egyre kevesebb dolog hoz ki a a béketűrésedből. Ezt a tulajdonságodat pedig rengeteg helyen hasznosíthatod, például a munkahelyeden. Július második felében nagyszerű lelkiállapotba kerülsz, és úgy érezheted, semmi nem állíthat meg a céljaid megvalósításaiban. Használd ki ezt a kedvező időszakot arra, hogy elkezded átforni a testedet.

Rák (június 22. - július 22.)
Július első napjaiban borzasztóan kimerültnek érezheted magad, mintha minden energiádat kiszívta volna valami. Annak ellenére, hogy semmi kedved mozogni, mégis érdemes lenne elmenned az edzőterembe, vagy az uszodába - az, ha erőt veszel magadon, nagyon sok energiával láthat el téged, és a büszkeség, mint motiváció is komoly szerepet játszhat abban, hogy újra visszatalálj önmagadhoz. A hónap második és harmadik hetében komoly kihívásokkal kell szembenézned: olyan családi problémák jelenhetnek meg az életedben, amelyekkel - úgy érzed - sehogy sem tudsz megbirkózni. A segítség (és a remény) egészen váratlan helyről érkezhet hozzád, egy olyan embertől, akire eddig talán soha nem számíthattál - vagy csak nem kerültetek még olyan helyzetbe, amikor tényleg odaadóan kellett viselkednetek a másikkal. A hónap utolsó felében szerencsére egy kicsit mérséklődik a téged érő feszültség mértéke, ezért többet tudsz magaddal foglalkozni. Figyelj oda a tested jelzéseire: lehet, hogy amiről korábban azt hitted, jót tesz neked, az valójában többet árt, mint használ. Ahhoz, hogy a legjobbat hozhasd ki magadból, időnként felül kell vizsgálnod a módszereidet.