Friss, ropogós saláták

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Őszi tarkasaláta

Hozzávalók: 2 zacskó vegyes saláta, 2 db karalábé, 15 dkg erdei csiperke, 1 szál száraz kolbász, 1 fej lollo rosso saláta
az öntethez: 1 db borecet, 1 dl olívaolaj, kevés víz, só, őrölt bors, cukor

Forrás: Magyar KonyhaAz öntet anyagait alaposan összekeverjük, felhasználásig hűtőbe tesszük. Az erdei csiperkét, a karalábét megtisztítjuk és a lollo rossóval együtt nagyon jól megmossuk, lecsepegtetjük. A gombát, karalábét nagyobb darabokra vágjuk, a salátát laskákra tépjük. A vegyes salátával együtt keverőtálban óvatosan átkeverjük. Fogyasztásig ezt is hűtőben tartjuk. Tálaláskor meglocsoljuk az öntettel. Pirított kenyérszeleteket kínálunk hozzá.

Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 1510 kJ/360 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor - dörgicsei sauvignon blanc 2001


Pikáns padlizsánsaláta

Hozzávalók: 1 doboz darabolt ananász, 2 db padlizsán, 20 dkg paradicsom, 1 köteg újhagyma
az öntethez: ananászlé, 1 dl almaecet, 1 db citrom szűrt leve, őrölt gyömbér, só, 1/2 dl olaj

Forrás: Magyar KonyhaAz öntet hozzávalóit jól összekeverjük és felhasználásig hűtőbe tesszük. Az újhagymát megtisztítjuk, majd a paradicsommal és padlizsánnal együtt alaposan megmossuk.
Nagyobb darabokra, cikkekre vágjuk mindet. Keverőtálba téve jól összekeverjük az öntettel és tálalásig hűtőben tartjuk.
Füstölt, hideg húsokkal, halakkal kiválóan harmonizál.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 1430 kJ/340 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor - bátaapáti tramini 2001