Távol-keleti vacsora kettesben

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Parajos thai csemege

Hozzávaló: 80 dkg marhacomb (vagy pulykamellfilé), 60 dkg parajlevél, 6 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál chiliolaj, 2 db vöröshagyma finomra vágva, 1 dl szójaszósz, 1 mokkáskanál őrölt római kömény, 1 dl étolaj, só

Forrás: Magyar Konyha

Elkészítési idő: 55 perc
Egy adag: 2020 kJ/480 kcal
Ajánlott ital: száraz vörösbor


Kacsasült fahéjas gyümölcsökkel

Hozzávalók: 1 db pecsenyekacsa, 3 db banán, 50 dkg narancs, 3 db kivi, 1 üveg kínai szósz (mártás), 1 mokkáskanál őrölt gyömbér, 0,5 dl szezámolaj, 1 mokkáskanál szójaszósz, 1 mokkáskanál méz, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, só

Forrás: Magyar Konyha

Elkészítési idő: 70 perc
Egy adag: 1970 kJ/470 kcal
Ajánlott ital: száraz vörösbor