Köretek, saláták a grillpartira

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Caprese - friss sajtos, paradicsom saláta

Hozzávalók 4 főre: 40 dkg mozzarella sajt, 4 nagy, érett paradicsom, 2 csokor bazsalikom, 6 evőkanál Bertolli Extra Szűz olívaolaj, só

Vékonyan szeleteljük fel a mozzarellát és a paradicsomot. Óvatosan tisztítsuk meg a bazsalikom leveleket nedves törlőkendővel. Helyezzük egymásra a mozzarella és paradicsom szeleteket egy tálba úgy, hogy minden szelet sajtra tegyünk egy bazsalikomlevelet, öntözzük meg olívaolajjal majd ízlés szerint ízesítsük sóval.

Tipp:
- a bazsalikomot helyettesíthetjük friss vagy szárított oregánóval
- adjunk a capreséhez kapribogyót vagy apróra vágott olívabogyót


Chef saláta sonkával


Hozzávalók 4 személyre: 1 fej saláta, 20 dkg főtt sonka kockára vágva, 2 szelet pirítós kenyér, 10 dkg trappista sajt vékony csíkokra vágva, 8 evőkanál Bertolli Extra Szűz olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 4 olajos makréla filé, 2 evőkanál vörösbor ecet, fél citrom leve, só, bors

www.bertolli.hu




Zöld saláta fetasajttal


www.bertolli.hu


Hajában sült krumpli fűszeres túróval

Hozzávalók: fejenkét egy nagy szétfővő típusú burgonya (20 dkg-os), Bertolli Extra Szűz olívaolaj, alufólia csomagoláshoz
A túróhoz: 25 dkg zsíros túró, 2 dl joghurt, fél citrom leve, egy kis csokor kapor, metélőhagyma és petrezselyem, 1 csomag retek, só, bors


A megsült burgonyákon a fóliát kinyitjuk - de nem vesszük teljesen le, róla, mert abban tálaljuk a krumplit -, középen mélyen bevágjuk, megsózzuk és a fűszeres túróval jól megöntözzük. Pár fűszerlevéllel, retekszeletekkel díszítjük.