Rakott pirítós szendvicsek

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: Magyar Konyha
Szardíniás rakott pirított szendvics tojással

Hozzávalók: 8 szelet kenyér, 8 dkg vaj, 10 dkg paradicsom, 20 dkg szardínia, 2 db főtt tojás, 1 db citrom, só.

A felszeletelt kenyeret a grillsütőben megpirítjuk, majd a kikevert vajjal vékonyan megkenjük. A vajazott kenyérre sorba rakjuk a karikákra szelt paradicsomot, erre fektetjük a szardíniát. Saját olajával kissé meglocsoljuk, majd a grillsütőbe téve 2-3 percig sütjük. Ezután ízlésesen tetejére helyezzük a főtt tojáskarikákat, és hámozott citromszeletekkel díszítjük.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 980 kJ/234 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor - Mátraaljai Olaszrizling 2001

Sonkás-banános rakott pirítós szendvics

Hozzávalók: 8 szelet kenyér, 8 dkg vaj, 12 dkg gépsonka, 25 dkg banán, 12 dkg sajt, só.

A fél centiméter vastagra vágott kenyérszeletet megkenjük a simára kikevert vajjal. Mindegyik kenyérszeletre egy-egy sonkaszeletet helyezünk, majd erre sorba rakjuk a karikákra szelt banánt és megszórjuk reszelt sajttal. Grillsütőbe téve addig pirítjuk, amíg a sajt ráolvad.

Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 1140 kJ/272 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor - Mátraaljai Olaszrizling 2001