Póréhagymakrém-leves

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten póréhagymával készült ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Egy fazékba tegyünk pár darab megtisztított és kockára vágott burgonyát, öntsük fel annyi vízzel, hogy duplán ellepje. Sóval ízesítsük, és addig főzzük, míg a burgonya puha nem lesz. Merülőmixerrel pürésítsük. Ez lesz a krémleves alaplevese.

2 szál póréhagymát kockázzunk fel, majd hideg vízben legalább kétszer mossuk meg, csepegtessük le. Tegyük fel újra a tűzre a burgonyás alaplevet, tegyük bele az összekockázott póréhagymát. Fűszerezzük kevéske őrölt fehérborssal, őrölt szerecsendióval, és egy zöldségleves kockát is dobjunk bele. Pár percig főzzük, majd a végén pár csepp citromlével tegyük még pikánsabbá.

A póré zöld része is kiválóan alkalmas főzésre, semmiképp ne dobják ki!