Banános tiramisu

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre finomságokat ajánl oldalainkon. A héten különleges tiramisurecepteket mutat be.
Vágólapra másolva!

2 tojássárgáját tegyünk egy keverőtálba, adjunk hozzá 4 evőkanál porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és keverjük habosra. Kanalanként adagoljunk hozzá 200 gramm mascarpone sajtot, majd az egészet lazítsuk fel 250 milliliter kemény habbá felvert tejszínnel.

Készítsünk egy csészényi kakaóitalt (lehet instant kakaóporból is), ebbe mártogassunk bele körülbelül 24 darab babapiskótát. Célszerű egyenként mártogatni, nehogy túlságosan elázzanak. A bemártott piskóták felét rakjuk le sorban egy üvegedénybe, majd tetejére szeleteljünk banánt. Erre a mascarpnés keverék felét egyenletesen osszuk el. A maradék bemártott piskótát ismét rakjuk le sorban, szeletelt banán következik, majd újra a maradék sajtos keverék. Egyenletes simára dolgozzuk el a tetejét, és szórjuk meg kakaóporral. Tegyük a hűtőbe legalább fél napra, hogy a babapiskóták jól átázzanak.
Vastag talpú poharakba is készíthetjük, alulra áztatott piskóta, banán, mascarponés sajtkeverék, piskóta, banán, sajtos keverék sorrendben. Tetejére szitáljunk kakaóport!