Rebarbarás muffin

Vágólapra másolva!
A piacon hamarosan megjelenik a rebarbara, melynek levelét és szárát is felhasználhatjuk ételeinkbe. Ennek a kevéssé ismert növénynek az elkészítéshez ad tippeket a héten Kaldeneker György szakács.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1,25 pohár barna cukor, fél pohár étolaj, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 pohár joghurt, 1,5 pohár rebarbara, fél pohár dió, 2,5 pohár liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só

A cukrot, étolajat, tojást, vaníliás cukrot, joghurtot tegyük egy keverő tálba, majd dolgozzuk alaposan össze. Tegyük bele az egy centiméteres darabokra vágott rebarbarát és a durvára tört diót. Egy másik edénybe keverjük össze a lisztet, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát. Ezt a keveréket kis adagokban keverjük össze a rebarbarás keverékünkkel.
Kivajazott és liszttel megszórt muffin sütőformákba töltsük háromnegyedig, majd előmelegített sütőben 150-160 fokon süssük 20-25 percig.