Tejszínes-szalonnás kelkáposzta

Vágólapra másolva!
Aki kalciumhiánnyal küzd, egyen sok kelkáposztát, káposztát! Az ezerarcú zöldségféle elkészítésének módjaival ismertet meg bennünk szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: egy kisebb fej kelkáposzta, 15 dkg császárszalonna vagy bacon, 1 dl tejszín, őrölt köménymag, őrölt bors, só

A kelkáposztát vágjuk nagyobb darabokra. Forrásban lévő sós vízbe dobjuk, majd pár percig főzzük elő. Szedjük ki egy lapátkanállal, majd csepegtessük le alaposan.
A húsos szalonnát vágjuk nagyobb kockákra, tegyük egy nagy serpenyőbe, majd olvasszuk ki a zsírját. Adjuk hozzá a leforrázott kelkáposztát, és csorgassunk rá kevéske tejszínt. Épp csak annyit, hogy összeforralva finom krémes legyen. Fűszerezzük őrölt köménymaggal, őrölt borssal és sóval, egy-két perc alatt forraljuk össze.

Harmonikus körete lehet grillezett vadszárnyasoknak.