Fehér csokoládés ital forrón

Vágólapra másolva!
Még javában tombol a tél, sokat didergünk. Ebben a zord időben jólesik egy pohár szívet-testet felmelegítő forró ital. A héten forró italok receptjeit mutatja be szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 liter tej, 0,5 liter víz, 250 g fehér csokoládé, 125 ml málnaszörp, fahéjrúd

Egy kis lábasba tegyük a tejet, vizet és az összetördelt fehércsokoládét. Kis lángon állandó kevergetés mellett forraljuk fel és főzzük három percig.

Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd töltsük üvegpoharakba és csorgassuk meg málnaszörppel. Fahéjrúddal díszítsük.

Érdekes és izgalmas ízt kölcsönözhet a fahéj, ha azzal kevergetjük kortyolgatás közben.

Forrás: Kaldeneker György receptjei