Szamócás pite

Vágólapra másolva!
Már kapható friss eper a piacon. Szakácsunk, Kaldeneker György a mai napra a népszerű gyümölcsből elkészíthető finomságot ajánl.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 30 dkg cukor, 3 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg vaj, 1 csomag sütőpor, 1 pohár tej, 50 dkg szamóca, 5 dkg szeletelt mandula

A vajat keverő tálban habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliás cukrot, majd a liszttel elkevert sütőport és a tejet. Finomabb a sütemény, ha egy kis reszelt citromhéjat és citromlevet is keverünk bele.

A tésztát kivajazott és liszttel megszórt közepes méretű tepsibe öntjük, jól elsimítjuk.
A megmosott és lecsepegtetett epreket rászórjuk a tészta tetejére. Szeletelt mandulával szórjuk meg. Előmelegített sütőben 140-150 fokon körülbelül 30-35 percig sütjük.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Érdemes fogvájóval sütéspróbát csinálni; ha már nem ragad rá, akkor biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült a süti.