Fetasajttal töltött paprika

Vágólapra másolva!
A következő napokban nyárias fogásokat és grillezett finomságokat ajánl szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 4 db kaliforniai paprika, 50 dkg fetasajt, 1 tojás, 2 evőkanál tejföl, 1 csokor rozmaring, durvára darált bors, 2 evőkanál olívaolaj

Mossuk meg alaposan a paprikákat, majd töröljük szárazra. Tegyük sütőlapra és forró sütőben addig süssük, míg a bőre barnulni nem kezd. Vegyük ki a sütőből, majd ha kihűlt, a bőrét óvatosan húzzuk le. Tegyük tűzálló tálba, tetejét vágjuk be, és a magházát éles késsel vágjuk ki.

Egy kis tálkába kockázzuk fel a fetasajtot, tegyük bele a tejfölt és az egész tojást. Daráljunk rá borsot, majd jól keverjük össze.
Ezzel a töltelékkel töltsük meg a paprikákat, csorgassuk meg olívaolajjal és morzsoljuk rá a rozmaringot. Forró sütőben 150 fokon süssük 35-40 percig.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Grillpartik kedvenc étele. Kínáljunk hozzá rozmaringos kenyércsíkot vagy olívás focacciát.