Kemencés rizses csirke

Vágólapra másolva!
A koriander nem csak mámorító illatú, de az egészségünknek is jót tesz, ha pedig frissen sült rizses csirkét díszít, az mennyei lakoma.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók négy személyre: 2 evőkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 1 teáskanál kurkuma, 4 db csirkemell filé, 30 dkg rizs, 7 dl csirkeleves, 1 csokor friss korianderlevél, só, őrölt bors, 1 db töltenivaló paprika.

Egy nagyobb lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és a kurkumát. Dinszteljük két-három percig, majd tegyük bele a kockára felvágott csirkemellet, ízesítsük sóval és darált borssal. Addig kell állandó kevergetés mellett párolni, míg a külső része pirulni kezd. Öntsük rá a rizst, a felvágott paprikát, az összecsapkodott korianderlevelet és a forró csirkelevest (ha nincs, készíthetünk kockából is),. Forraljuk fel, fedjük be fedővel és tegyük forró - 150 fokos - sütőbe. Körülbelül 20 perc alatt készre párolódik.

Tálaljuk nagy tányérokra, tetejét frissen összevágott korianderlevéllel szórjuk meg. Bazsalikomos paradicsomsalátával fogyasszuk.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Izgalmasabbá tehetjük, ha egy maréknyi mazsolát és egy rúd fahéjat is főzünk a rizs közé.