Aszaltgyümölcsös manna

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

20 dkg tisztított dióbél, 10 dkg erdei mogyoró, 5 dkg mandula, 20 dkg mazsola, 10 dkg datolya, 20 dkg aszalt sárgabarack, 15 dkg aszalt meggy, 10 dkg liszt, 2 teáskanál mézes sütemény fűszerkeverék, fél teáskanál sütőpor, 17 dkg barnacukor, 3 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

Az aszalt sárgabarackot és a kimagozott datolyát vágjuk négyfelé, tegyük egy nagy tálba. Adjuk hozzá a többi aszalt gyümölcsöt és az olajos magvakat is.

Egy kis tálba szórjuk a lisztet, tegyük hozzá a fűszerkeveréket, a cukrot, a vaníliás cukrot, és a sütőport. Egy fakanállal keverjük jól össze, majd adjuk a gyümölcsös keverékhez. Üssük a tojásokat egy kis edénybe, verjük fel jól, majd öntsük a gyümölcsök tetejére, a tálba. Kezünkkel dolgozzuk alaposan össze, míg a szárazanyagok teljesen eltűnnek.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Kenjünk ki margarinnal egy másfél literes, tégla alakú sütőformát, szórjuk meg liszttel, majd töltsük a gyümölcsös masszát a formába.

Egyengessük el a tetejét, és tegyük előmelegített sütőbe, majd 150 fokon süssük, legalább egy órán keresztül.

Ha elkészült, vegyük ki a sütőből, várjunk, míg kissé kihűl, majd borítsuk egy vágódeszkára.

Hidegen felszeletelve igazi energiabomba, de sajtokhoz, hideg sültekhez is párosíthatjuk. Fóliába betekerve akár két hétig is eltarthatjuk.