Spenótos bárányragu

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
50 dkg báránylapocka, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 15 dkg mélyhűtött spenótpüré, 1 teáskanál étkezési keményítő, 1 dl tejszín, csipetnyi őrölt szerecsendió, só, darált bors

Elkészítése:
A bárány hártyáit éles késsel távolítsuk el, majd a színhúst vágjuk kis kockákra. Egy lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele az összevágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.

Pároljuk pár percig, addig míg a hagyma üveges nem lesz. Tegyük hozzá a felkockázott bárányhúst, fűszerezzük darált borssal, kevés őrölt szerecsendióval és ízesítsük sóval.

Közepes lángon, párszor megkevergetve addig pároljuk, míg a saját levét el nem fövi. Ha már a hús kezd pirulni, öntsünk alá kevéske vizet. Fedjük le, majd pároljuk addig amíg a bárányhús puha nem lesz. Időközben kevergessük, és az elfőtt párolólevet víz hozzáadásával pótoljuk.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ha a húsdarabok megpuhultak, hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel sűrítsük be a párolólevet. Tegyük hozzá a kiengedett spenótot, öntsük hozzá a tejszínt, majd forraljuk jól össze. Köretnek párolt hajdinát, kölest vagy rizst készítsünk hozzá.

Elkészíthetjük friss spenótlevéllel is: a megmosott spenótleveleket aprítsuk össze egy konyhai gyorsvágó gépben, majd ezt keverjük a kész bárányraguhoz.