Ananász carpaccio ráksalátával

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 db ananász, 50 dkg koktélrák, fél fej lilahagyma, fél diónyi friss gyömbér, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, fél citrom leve, 3 evőkanál sárgarépalé, só, darált bors, fél csokor petrezselyem- vagy korianderlevél, 1 marék ruccola

Elkészítése:
A rákokat mossuk meg hideg vízben, tegyük egy szűrőedénybe, csepegtessük le jól, majd öntsük salátástálba.

Csorgassuk az olívaolajat, répa- és citromlevet egy kisebb edénybe, ízesítsük sóval és kevés darált borssal, majd alaposan keverjük össze. Szórjuk a rákokra a finomra összevágott lilahagymát és a petrezselyem- vagy korianderlevelet, öntsük rá a répás salátaöntetet, majd az egészet jól keverjük össze.

Éles késsel hámozzuk meg az ananászt, a pikkelyei alatt lévő mélyedéseket is metsszük ki, majd szeleteljük fel vékonyra.

Forrás: Kaldeneker György receptjei