Hozzávalók:
50 dkg tehén- vagy kecsketúró, 3 db kaliforniai paprika, 1 db tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál liszt, só, darált bors, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, csipetnyi őrölt szerecsendió
Elkészítése:
Zúzzuk apróra a fokhagymát, majd tegyük egy kis serpenyőben, csorgassunk rá egy evőkanálnyi olívaolajat, majd hevítsük addig, míg a fokhagyma sisteregni nem kezd.
Tegyük a túrót egy keverőtálba, adjuk hozzá a ledinsztelt fokhagymát, az összevágott petrezselyem zöldjét, fűszerezzük kevés darált borssal és őrölt szerecsendióval. Üssük rá a tojást, szórjuk hozzá a lisztet, ízesítsük sóval, majd keverjük az egészet össze.
Vágjuk le a paprikák végét a csumájuknál, majd szedjük ki a magházukat. Éles késsel távolítsuk el az ereket is. Töltsük meg a paprikákat a túrós masszával, jó alaposan nyomkodjuk meg kanállal, majd szeleteljük fel egy centis szeletekre.
Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd tegyük bele a felszeletelt paprikákat. Közepes lángon süssük két percig, majd lapátkanállal óvatosan fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük pirosra.
Tálaljuk paradicsomsalátával.