Utasának köszönheti az Uber-sofőr, hogy ott lehet Rióban

2016 U.S. Olympic Track & Field Team Trials - Day 1 GettyImageRank2
EUGENE, OR - JULY 01: Darrell Hill participates in the Men's Shot Put Final during the 2016 U.S. Olympic Track & Field Team Trials at Hayward Field on July 1, 2016 in Eugene, Oregon. Patrick Smith/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Ellis Hill, a philadelphiai Uber-sofőrnek egy utasa kezdett el pénzt gyűjteni, hogy Rióban szurkolhasson súlylökő fiának.
Vágólapra másolva!

Olimpiára utazni – ha nem a NOB állja a cehet – soha nem volt olcsó mulatságban. Akkor sem, amikor Edwin Flack brit atléta hat napot utazott, hogy ott lehessen az első,- 1896-os athéni olimpián, és nem olcsó most, 120 évvel később sem.

Éppen erről panaszkodott Ellis Hill, egy philadelphia Uber-sofőr, történetünk szempontjából nem mellékesen a válogatott súlylökő Darrell Heill édesapja az egyik utasának, akit annyira meghatott a szomorú apa, hogy azon nyomban gyűjtést indított, hogy Ellis a helyszínen szurkolhasson Darrellnek.

„Fájó volt hallani, hogy nem tud kiutazni, hogy a helyszínen szurkolhasson a fiának – mondta Liz Willock, a nagylelkű utas.

Úgyhogy gyorsan elindított egy gyűjtést egy erre szolgáló oldalon, és gyorsan kiderült, hogy nem csak ő gondolja úgy, hogy egy apának a fia a mellett a helye – a pénz napokon belül összegyűlt, így idősebb Ellis csütörtökön az atlétikai stadion lelátóján szurkolhat majd fiának – először látva élőben versenyezni a kisfiát.