Agyonnyomja a magyar sportolókat az olimpia

Tóth Krisztián
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 10. Tóth Krisztián (b) küzd a kenyai Kiplangat Sang ellen a férfi cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjában, az első fordulóban a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 10-én. Tóth Krisztián győzött és bejutott a nyolcaddöntőbe. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Tóth Krisztián szerint "agyonnyomja az olimpia" a magyar sportolókat. A riói játékokon a nyolcaddöntőben kiesett cselgáncsozó úgy véli, "otthon senkinek nem felel meg semmi."
Vágólapra másolva!

A 90 kilogrammban világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Tóth jelezte, az utóbbi időben olyan pszichés hullámvölgyek jellemezték, hogy nem tudta, milyen formában van.

- fogalmazott. Hozzátette: épp tegnap olvasott cikkeket, és "borzalom volt".

"Ha valaki aranyérmet szerez, akkor az folyamatosan kokszol, ha valaki ezüstérmet szerez, akkor az hogy rontotta el a döntőt, ha valaki kiesik, akkor... Hallottam olyat, hogy csak súly a repülőn, akkor meg minek jön ki..." - fakadt ki kiesése után Tóth.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"Otthon senkinek nem felel meg semmi. Nem tudom, hogy ez minek köszönhető. Mi az országot képviseljük, tudása legjavát szeretné szerintem mindenki kiadni, aki itt van.

- fogalmazott.
Hozzátette: valahogy át kellene strukturálni ezt a "sporttal kapcsolatos dolgot".

"Én azt hittem magamról, hogy fejben nagyon erős versenyző vagyok... De egész egyszerűen agyonnyom ez az egész" - mondta Tóth Krisztián.