Csütörtökön indulnak az első magyar olimpikonok Rióba

ÉPÜLET FOTÓ FOTÓTÉMA Lakóépület Olimpiai falu olimpiai ötkarika SZIMBÓLUM városkép
Rio de Janeiro, 2016. július 24. Az olimpiai ötkarika a 2016-os riói nyári olimpia Olimpiai falujában, Rio de Janeiróban 2016. július 23-án. A riói olimpiai játékokat augusztus 5. és 21. között rendezik. (MTI/AP/Leo Correa)
Vágólapra másolva!
Az első csoportban két tornász, két úszó, valamint az edzőik valamint az orvosi stáb képviseli a magyar küldöttséget. A csapat túlnyomó többsége július 30-án, szombaton indul el Rióba.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön reggel 6 óra után induló repülőgéppel utazik többek között két tornász és két úszó, valamint edzőik, illetve az egészségügyi csapat, olvasható a MOB honlapján.

A delegáció legnagyobb része szombaton repül, őket a Syma Csarnoknál a szurkolók is elbúcsúztathatják reggel fél 8-tól 8-ig.

A tornész Hídvégi Vid lesz az első magyar fecskék egyike Forrás: MTI/Kovács Tamás

Nagy Zsigmond csapatvezető-helyettes vasárnap érkezett az olimpia helyszínére, ahol

név szerint megerősítette a magyarok nevezését,

akkreditációját. Fábián László csapatvezető a csapatiroda tagjaival helyi idő szerint hétfőn délelőtt érkezett meg Rióba, hogy előkészítse a sportolók és sportszakemberek fogadását.

Mi nem panaszkodunk

Az elmúlt napokban többek között az ausztrálok, az argentinok, a britek és a fehéroroszok is panaszkodtak az olimpiai falu létesítményeinek rossz állapota miatt, de Fábián Lászlónak a MOB honlapján olvasható nyilatkozata szerint

a magyaroknak nem kell ilyesfajta nehézségekkel szembenézniük.

"Egyik első feladatként hétfő délelőtt átvettük a magyarok szálláshelyét. Egy alapos takarítás még ráfér a szobákra, néhány apró szerelés még itt-ott hátravan. Akad, ahol például a lámpákat szerelték fel, de van még 11 nap a megnyitóig" - emelte ki Fábián.