Nadal három számban indul az olimpián

Rafael Nadal, tenisz
CHINA, BEIJING : Rafael Nadal of Spain celebrates his victory over Fabio Foginini of Italy in their men's singles semi-final match at the China Open tennis tournament in Beijing on October 10, 2015. AFP PHOTO / FRED DUFOUR
Vágólapra másolva!
Eldőlt, hogy Rafael Nadal három számban képviseli a spanyol színeket a pénteken kezdődő Rio de Janeiró-i olimpia tenisztornáján.
Vágólapra másolva!

A 14-szeres Grand Slam-bajnok eddig egészségi állapota miatt nem volt biztos benne, hogy elindul az ötkarikás játékokon, kedden este azonban bejelentette: a csapat úgy döntött, hogy a nehézségek ellenére ő a legjobb megoldás.

A 2008-as, pekingi játékokon egyesben győztes teniszező csuklója májusban a Roland Garroson sérült meg, emiatt a wimbledoni tornát is kihagyta.

Nadal három számban indul Rióban Forrás: AFP/Fred Dufour

Nadal viszi majd a zászlót

A 2012-es, londoni olimpiát térdsérülés miatt kihagyó Nadal viszi a spanyol zászlót a riói megnyitón, majd egyesben, párosban és vegyes párosban is pályára lép.

Korábban sérülésre vagy a zikavírus miatti veszélyekre hivatkozva többek között Roger Federer, Stan Wawrinka, Milos Raonic, Tomas Berdych, Dominic Thiem, Simona Halep és a 16-szoros GS-bajnok Bryan ikrek is visszaléptek a riói tornától.