Lövés és robbanás okozott riadalmat az olimpia helyszínén

töltény a sajtóközpontban rio2016 olimpia2016
Peter Sabo, szlovák oknyomozó újságíró csütörtökön egy töltényt talált a postaládájában. Ugyanannál a hírportálnál dolgozik, ahol a huszonnyolc hónapja meggyilkolt Ján Kuciak is dolgozott (a kép illusztráció).
Vágólapra másolva!
A tűzszerészek felrobbantottak egy gyanús csomagot a riói olimpia helyszínén. Közben belőttek a lovasközpontba, a lövedék majdnem eltalált egy új-zélandi sportvezetőt.
Vágólapra másolva!

A brazil biztonsági erők felrobbantottak egy gyanús csomagot Rióban, a kerékpárosok olimpiai országúti versenyének befutója közelében – írja az Independent brit napilap internetes kiadása. Az akcióban senki sem sérült meg.

A robbantás pillanatában a mezőny még 70 kilométerre volt a céltól. A helyszínen okozott némi riadalmat, mert sokáig nem lehetett tudni, mi okozta a hangot. A Guardian először azt írta, ismeretlen eredtű robbanás rázta meg a városrészt.

Valaki lövöldözött

Közben a lovasközpontban is nagy volt az ijedség, miután valaki belőtt a sajtósátorba egy éles lövedékkel. A töltény állítólag kevéssel kerülte el az új-zélandi csapat egyik vezetőjét. Egyelőre nem tudják, ki, honnan és miért lőtt.

Ez az a töltény Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Rob Carr


Korábban a nyitóünnepség alatt is be kellett vetni a biztonságiak tűzszerészegységét, mert a röplabdacsarnok mellett két gazdátlan táskát láttak. Azokról gyorsan kiderült, hogy nem veszélyesek.