Fegyveres rablók támadták meg a portugál oktatási minisztert

Rio 2016, olimpia, portugál oktatási miniszter, Tiago Brandao Rodrigues
Rio 2016, olimpia, portugál oktatási miniszter, Tiago Brandao Rodrigues
Vágólapra másolva!
Szerencsésen megúszott egy fegyveres rablást a portugál oktatási miniszter a Rio de Janeiróban zajló olimpián. Tiago Brandao Rodriguest és kísérőjét, Rita Roquét még szombaton támadták meg a brazil metropolisz híres Ipanema strandján.
Vágólapra másolva!

"Nem tagadom, ijesztő helyzet volt, de fontos, hogy nem rontotta el azt a jó érzést, hogy itt lehetek az olimpián" – nyilatkozta a miniszter, aki a kísérőjével együtt sértetlenül megúszta a támadást.

"Minden nagyon gyorsan történt. A kerékpárverseny megtekintése után visszatértünk a szállodához, ahol egy forgalmas utcán két fegyveres odalépett hozzánk, pénzt követelt és elvitte az értékeinket" – mesélte el a támadás részleteit.

A portugál oktatási miniszter, Tiago Brandao Rodrigues a bringásokkal fotózkodott, majd rablásba keveredett Forrás: Twitter

Szerencséjükre a járókelők üldözőbe vették a támadókat, akik minden zsákmányukat eldobva menekültek, de egyiküket hamar elfogták.

„El kellett mennünk a rendőrségre, hogy elmondjuk, mi történt. Aztán visszatértünk a szállodába, és folytattuk a normális életünket" – tette hozzá.

Tiago Brandao Rodrigues negyedik alkalommal jár Rióban, és hangsúlyozta, mindig is biztonságos városnak tartotta. „Ilyen dolog bárhol Európában megtörténhet. A lényeg, hogy nyugodtnak kell maradni" – mondta a miniszter, aki szerdáig marad az olimpián, és addig minél több portugál érdekeltségű eseményt meg szeretne nézni.