Tűzriadó a riói médiaközpontban

Rio 2016, olimpiai ötkarika
The Olympic rings are seen on the net during the match Petkovic of Germany against Svitolina of Ukraine during the Tennis Women's Singles First Round of the Rio 2016 Olympic Games at the Tennis Centre-Court 2, in Rio de Janeiro, Brazil, 6 August 2016. Photo: Michael Kappeler/dpa
Vágólapra másolva!
Tüzet jelzett az egyik berendezés a riói olimpia IBC nevű tévés és rádiós médiaközpontjában.
Vágólapra másolva!

Az Origo tudósítója egy helyi közlekedésért felelős munkatárstól úgy értesült, hogy a tűzriadót követően rendőrök és tűzoltók érkeztek a helyszínre, kiürítették az épületet, de tüzet nem találtak sehol.

Mivel hosszú időre leállt a közlekedés, sok újságíró a külsős helyszíneken rekedt. A hiba miatt pingpongcsarnokban tartózkodó tudósítónknak három órát kellett várnia az amúgy 20 percenként járó, hivatalos médiabuszra.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Michael Kappeler

Mint kiderült, azért, mert nem találtak olyan embert, akinek lett volna joga ahhoz, hogy a más irányban közlekedő médiabuszokat a csarnokhoz irányítsák.

„Megértem, hogy mérges. Azt javaslom, hogy jelentse az esetet egy olimpiai illetékesnél, mert ez tényleg nonszensz, hogy nincs ember, aki segíthetett volna az itt rekedt újságírókon" – mondta az Origónak a munkatárs.

Kisvárosi gyilkosságok

Miután tűzriadó miatt ki kellett üríteni a riói nemzetközi televíziós központot, a német állami tv, a ZDF megszakította adását, és az olimpiai események helyett a Kisvárosi gyilkosságok című bűnügyi sorozat egyik részét kezdte el sugározni, írta a Welt. A krimirajongók azonban nem sokáig ürülhettek, miután kiderült, hogy téves volt a riasztás, negyedórával később, 1 óra 38 perckor visszakapta a szót a stúdió.