Hosszú Katinka különleges szerepe Rióban

Hosszú Katinka, Rio 2016, olimpiai bronz és aranyérmek
Vágólapra másolva!
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a riói olimpia félidejében értékelte a magyarok teljesítményét. Ahogy mondta, jó magyarnak lenni Rióban.
Vágólapra másolva!

„Régen éltem át ilyen csodálatos pillanatokat, Szász Emesének az olimpiai aranyát például megkönnyeztem – kezdte az MOB-elnök a MOB Facebook-oldalán. – De igazából nem lehet őt kiemelni, hiszen azok a versenyzők, akik már befejezték az olimpiai szereplésüket, mind-mind kitettek magukért.

ettől nehéz egy jó helyezést elérni, és ettől van értéke az olimpiának. Összességében minden olyan pillanat, ami megdobogtatta a magyar emberek szívét, így az enyémet is, csodálatos átélt pillanat volt” – vélekedett Szöul olimpiai bajnok tornásza.

Borkai szerint jó magyarnak lenni Rióban Forrás: MTI/Bruzák Noémi

„Nagyon boldog vagyok, hogy Katinka ilyen fantasztikusan úszott, a három aranyérméhez, az ezüstérméhez gratulálok. A világ legjobb női sportolói között van egyértelműen, ezt ki kell, hogy jelentsük.

Erősíti a magyar csapatot, és lendületet is adott a többieknek.

Az ő aranyérmei, az úszósport és a vívás sikerei vagy az atlétikai bronzérem mind-mind azt mutatja, hogy szélesedik ez a paletta, és valóban erőt tud adni a versenyzőknek arra, hogy akkor, amikor megszólítják őket, amikor jön a küzdelem, akkor képesek legyenek jól teljesíteni” – magyarázta a MOB elnöke.

Hosszú Katinka lendületet adott az egész magyar csapatnak Forrás: Facebook/Katinka Hosszu

Borkai szerint bármerre jár, és látják, hogy a magyar felirat ott van az öltözékén, odamennek hozzá, és azt mondják, a magyar csapat fantasztikus. „Ott vagyunk az élmezőnyben, jó érzés magyarnak lenni. Nagyon örülök neki, hogy ilyen jó rajtot vettünk, és bízom benne, hogy a folytatás is hasonló lesz. Emelt fővel mehetnénk már most is haza, és szerintem a magyar olimpiai csapat még több éremmel, még több helyezéssel és sikerrel utazik majd haza Rióból.”