Vaklárma volt a Zika-vírus Rióban

Zika-vírus, rio, olimpia
A municipal agent sprays anti Zika mosquitos chimical product at the sambadrome in Rio de Janeiro, on January 26, 2016. Brazil is mobilizing more than 200,000 troops to go "house to house" in the battle against Zika-carrying mosquitoes, blamed for causing horrific birth defects in a major regional health scare, a report said Monday. CHRISTOPHE SIMON / AFP
Vágólapra másolva!
Egyetlen zikavírusos megbetegedés sem történt a Rio de Janeiró-i olimpia idején a város polgármesterének bejelentése szerint.
Vágólapra másolva!

Eduardo Paes az olimpia statisztikai adatainak ismertetése során elmondta, hogy augusztus 5. és 21. között 8651 turistának volt szüksége kórházi ellátásra, közülük 2133 volt külföldi, de egyiküknél sem fedezték fel a zikavírus tüneteit.

A járványveszély miatt előzőleg számos sportoló lemondta a szereplését az ötkarikás játékokon, amelytől vélhetően sok szurkoló is ezért maradt távol. "Némileg vészmadárkodásnak tartom, hogy a nemzetközi egészségügyben többen is igyekeztek a vírusra hivatkozva elgondolkodtatni az embereket" - mondta a városvezető.

Télen nincs szúnyog Forrás: AFP/Christophe Simon

A szakértők egy része idejében közölte, hogy nem várhatóak megbetegedések az ötkarikás játékok időszakában,

mert a járványt terjesztő szúnyogok a téli évszakban már alig vannak jelen.