Kirámolták az argentin futballisták szállodáját

Argentin olimpiai futballválogatott, foci, Rio 2016, olimpia
Argentin olimpiai futballválogatott, foci, Rio 2016, olimpia
Vágólapra másolva!
Amíg Mexikó ellen barátságos mérkőzést játszott az olimpiára készülő argentin labdarúgó-válogatott, addig ismeretlenek betörtek szállodai szobáikba, és elvitték értékeiket.
Vágólapra másolva!

Nem elég, hogy Lionel Messi visszavonult a válogatottságtól, Gerrardo Martino szövetségi kapitány pedig lemondott, az argentin olimpiai futballválogatottnak nincs igazán szerencséje az utóbbi időben.

Martino ugyanis nem csupán a felnőtt, de a riói együttest is irányította volna, így pótlására gyorsan megoldást kellett találni. A befutó Julio Olarticoechea, az 1986-ban világbajnoki címet szerzett játékos lett, azonban az 57 éves szakembernek azzal kellett szembesülnie, hogy miután az olimpia nem FIFA-rendezvény, a klubok nem kötelesek elengedni a legjobbakat. Így aztán hiába reménykedett Paulo Dybala vagy Mauro Icardi szereplésében, le kellett mondani mindkét játékosról.

Argentin olimpiai futballválogatott Forrás: Instagram/AFA

Ezek után csütörtök este, amíg a válogatott Pueblában Mexikó ellen játszott felkészülési mérkőzést, ismeretlenek betörtek a szállodába, és kirabolták a játékosok szobáit.

A szövetség részéről a csapattal lévő Claudio Tapia megerősítette, hogy pénzt és személyes értéktárgyakat vittek el a rablók. "Senki sem sérült meg, hiszen senki sem tartózkodott a szobákban, de amint visszatértünk, azonnal észrevettük a rablást. Valakinek viselnie kell ezért a felelősséget" – idézte az ESPN a sportvezetőt.

Argentína az olimpia csoportkörében Portugália, Algéria és Honduras ellen játszik majd.