Az egyik brazil csapatnak már véget ért a focitorna

Martha player (10), Brazil, in bid against Sweden for semifinals of the Olympics women's football in game at Maracana Stadium, north of Rio de Janeiro
Marta két ezüstérem után most legfeljebb bronzot szerezhet
Vágólapra másolva!
A svéd női fociválogatott újabb bravúrt bemutatva a címvédő után a házigazdát is kiejtette az olimpia női focitornáján, miután tizenegyesekkel legyőzték a brazilokat.
Vágólapra másolva!

A negyeddöntő - és talán az egész focitorna - legnagyobb meglepetése volt, hogy a zsinórban négy olimpiát nyerő amerikai női fociválogatottat legyőzte Svédország. Nem volt szép meccs, az amerikaiak kapusa, Hope Solo szerint

játszottak, és biztos volt benne, hogy "a svédek innentől egyetlen meccset sem fognak nyerni".

De, nyertek még egyet Forrás: AFP/Martin Bernetti

De nem lett igaza, a skandinávok ugyanis a jól bevált taktikával az amerikaiak búcsúja után a legnagyobb esélyessé előlépő házigazda brazil csapatot is legyőzték.

A forgatókönyv ugyanaz volt, mint Solóék ellen, illetve, mint, amit a brazil a negyeddöntőben bemutattak a tizenegyesekkel legyőzőtt ausztrálok ellen. A Marta vezérelte hazaiak támadtak, a svédek pedig védekeztek.

Érdemes megnézni az olimpia hivatalos oldalának tudósítását -

tíz brazil akcióra jut egy svéd bejegyzés.

A lényeg azonban az, hogy a taktika működött, és a csapatok eljutottak a tizenegyesekig. Amit a brazilok kezdtek, és az ausztrálok ellen ötödik lövőként hibázó, ötször a világ legjobbjának választott csatár ezúttal nem tévesztett. Megtette ezt helyette Cristiane és Andresse, míg a túloldalon csak Kosovare Asllani hibázott.

Marta két ezüstérem után most legfeljebb bronzot szerezhet Forrás: Agęncia Estado/Copyright © Agęncia Estado. Todos os direitos reservados/Fabio Motta

Így a brazilok búcsúztak, a svédek pedig várhatják a Kanada-Németország meccs eredményét, a győztes lesz az ellenfelüket a döntőben.

Eredmény:
női labdarúgó-torna, elődöntő
Brazília - Svédország 0-0 (tizenegyesekkel 3-4)