Úszóink mentették meg a gyengébb riói vasárnapot

2016.08.07. 08:49
rendezés

Mit mondjunk, a magyar csapat megalapozta az olimpiai hangulatot az első napon begyűjtött két aranyéremmel. Ahogy az várható volt, vasárnap nem tudtuk tartani ezt a tempót, kiesett például Babos Tímea, Póta Georgina és Bacskai Balázs is. Az úszók közül viszont Kapás Boglárka egy nagyon szép negyedik helyet szerzett, Hosszú Katinka pedig legkevésbé erős számában is a második idővel jutott be a döntőbe.

Origo
05:01

Neymarék ismét óriásit hasaltak

Az első meccsen játszott 0-0-s döntetlen után a második csoportmeccsen, Irak ellen is csak gól nélküli döntetlenre futotta a Neymarral felálló brazil fociválogatottnak. Ezzel zárjuk a „vasárnapot”, de rövidesen, néhány órán belül indul egy új nap, egy új hét egy új percről percre közvetítéssel. Addig gyorsan rebootoljuk az agyunkat, tartsanak velünk utána is!

Origo
04:58

Amerikai arany zárásként

A 4x100-as gyorsváltót az Egyesült Államok magabiztosan húzta be a franciák és az ausztrálok előtt.

Origo
04:47

Hosszú második idővel döntős

A nap utolsó magyarjáért, Hosszú Katinkáért izgulhattunk a 100 méteres hátúszás elődöntőjében. Az első futamban az ausztrál Madison Wilson 59.03 másodperces idővel győzött.

Jött a másik futam, ahol Hosszú remekül rajtolt, az amerikai Baker mögött a második volt féltávnál, és ez megmaradt a végső benyúlásnál is. Hosszú 58.94-gyel ért célba, ez jobb idő, mint az előfutamban elért 59.13 másodperc.

Forrás: MTI/Kovács Tamás
MTI
04:37

Babos: Nehéz napon vagyunk túl

„Nagyon örülök, hogy tudtam párost is játszani az olimpián, ráadásul egy régi jó barátnőmmel, Rékával - mondta Babos Tímea, aki párosban is az első fordulóban búcsúzott. – Elég nehéz napon vagyunk túl, én már itt vagyok 12-13 órája, de összességében azt gondolom, hogy ez a páros most apró kis különbségeken múlt. Voltak lehetőségeink, de nem használtuk ki őket.”

Partnere, Jani Réka-Luca nyilatkozatát itt olvashatja.

MTI
04:23

Djokovic elsírta magát

Nem csodáljuk, hiszen már az első fordulóban kiesett

Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Clive Brunskill
Origo
04:23

Amerikai fölény 100 háton

A férfiak 100 méteres hátúszásának első elődöntőjét az amerikai Ryan Murphy nyerte, a második futamban honfitársa, David Plummer győzött.

Origo
04:18

Kapás mindent kiadott magából

„Kiadtam magamból mindent, több mint egy másodperccel megjavítottam az egyéni legjobbam, ezzel elégedett vagyok" – mondta Kapás Boglárka, aki 800 méteren is szeretne szép eredményt elérni.

Forrás: MTI/Kovács Tamás
Origo
04:09

Kapás szenzációsan úszva a 4.

A 400 női gyors döntőjében Kapás Boglárka az egyes pályán indult, a nagy esélyes Katie Ledecky már száz méter után másfél testhosszal vezetett, és a világcsúcsot ostromolta.

Féltávnál Kapás az 5. helyen állt, Ledecky egy testhosszal a világcsúcs előtt járt, őt már nem lehetett befogni. Az amerikai 3.56.46-os világcsúccsal nyert, a magyar úszó végül óriási versenyben a 4. lett.

Origo
04:00

Szenzációs Peaty

A háromszoros világ- és nyolcszoros Európa-bajnok Adam Peaty győzelmét annyira biztosra vették a fogadóirodák, hogy ellenfeleinek szorzói az eget verték. A brit nem is okozott csalódást, 57.13 másodperccel új világcsúcsot úszott, a második a címvédő dél-afrikai Cameron van der Burgh, a harmadik az amerikai csúcsot úszó Cody Miller lett.

Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Julian Finney
MTI
03:55

Babos végleg búcsúzik Riótól

Párosban is kiesett Jani-Réka Luca oldalán. Ez gyors volt. :(

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Origo
03:49

Kozma lába meghalt a végére

„Rossz volt az úszásom, érzésre is. Lehet, nem vagyok hozzászokva a késői úszáshoz. Volt egy húzódásom, az is előjött, a lábam is meghalt a végére" – nyilatkozta Kozma Dominik az M4 kamerája előtt.

Forrás: MTI/Kovács Tamás
Origo
03:40

Jefimova csodahajrája

A női százméteres mellúszás első futamát 1:05.72-es idővel a világbajnok orosz Julija Jefimova nyerte, aki 50-nél még az 5. helyen állt. A második futam a két amerikai, Lilly King és Katie Meili csatáját ígérte, végül előbbi nyert 1:05.70-nel a kínai Si előtt, Meili és a jamaicai Alia Atkinsion holtversenyben a 3. helyen csapott célba.

MTI
03:37

Kovács Zsófia felemás érzései

Nem jutott a csütörtöki, 24 fős egyéni összetett döntőbe a tornász Kovács Zsófia a riói olimpián. Utolsó szerére, a magyarok mumusára, a gerendára már nem volt elég összeszedett, le is esett, ráadásul utána is bizonytalan volt a gyakorlatban, így 12,233 pontra (72.) értékelte a zsűri.

Kovács Zsófia gerendagyakorlatot mutat be

Forrás: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

Az Európa-bajnoki ötödik helyezett tornász egyéni összetett pontszáma 54,598 lett, így sem összetettben, sem pedig a szerenkénti fináléba nem került be. Összetettben 33. lett.

"Felemás érzések kavarognak bennem, az ugrásnak és a felemáskorlátnak ugyanis nagyon örülök, míg a talajnak és a gerendának egyáltalán nem. Igazából nem tudom, miért rontottam talajon az utolsó sort, eddig még soha nem hibáztam ebben, ráadásul ez a régi gyakorlatom" - idézte Kovácsot a magyar szövetség hírlevele.

Origo
03:36

Nap fotója gyanús

A német Kira Walkenhorst és az egyiptomi Doaa el-Gobasi néz farkasszemet a strandröplabda selejtezőjében

Forrás: MTI/EPA/EFE/Antonio Lacerda
Origo
03:24

Kozmának nem volt esélye

A második elődöntőben Kozma a 7-es pályát kapta, az első 50 után még világcsúcson belüli részidővel hasított az élen a dél-afrikai Chad le Clos, de a hajrát a kínai Szun jobban bírta, és 1:44.63-mal győzött. A magyar úszó a 7. helyen zárt, nem volt esélye a döntőbe jutásra.

Forrás: MTI/Kovács Tamás
Origo
03:15

Dwyer nem viccelt

A férfiak 200 méteres gyorsúszásának első elődöntőjében 1:45.55-tel az amerikai Conor Dwyer győzött a német Paul Biedermann és a brit Jamey Guy előtt.

Origo
03:06

Micsoda kezdés!

A 100 női pillangó az első döntő az este/hajnal folyamán, Sarah Sjöström verhetetlen volt, a svéd 55.48 másodperces új világcsúccsal nyert. A második a kanadai Penny Oleksiak, a harmadik az amerikai Dana Vollmer lett.

 

Sarah Sjöström

Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Julian Finney
Origo
03:04

Kapcsoljuk az uszodát

Kozma Dominik 3.20-kor kezd a 200 gyors elődöntőjében, Kapás Boglárka 4.01-kor ugrik medencébe a 400 méteres gyorsúszás döntőjében, Hosszú Katinkáért 4.44-től szoríthatunk a 100 méteres hátúszás második elődöntőjében.

Origo
03:01

Bajban Djokovic

A férfi párosoknál kiesett az első kiemelt, a női párosoknál kiesett az első kiemelt Williams testvérpár, férfi egyesben a címvédő Murray elveszített egy szettet, de továbbjutott, a délelőtt liftbe szorult Del Potro pedig megnyerte az első szettet 7:6-ra a most zajló meccsen Djokovic ellen.

Egyébként pedig ilyen labdameneteket tolnak a srácok:

Origo
02:58

Kisvárosi gyilkosságok

Miután tűzriadó miatt ki kellett üríteni a riói nemzetközi televíziós központot, a német állami tv, a ZDF megszakította adását, és az olimpiai események helyett a Kisvárosi gyilkosságok című bűnügyi sorozat egyik részét kezdte el sugározni, írta a Welt.

A krimirajongók azonban nem sokáig ürülhettek, miután kiderült, hogy téves volt a riasztás, negyedórával később, 1 óra 38 perckor visszakapta a szót a stúdió.

Az esetről itt olvashat bővebben.

Origo
02:53

A macskapóz

MTI
02:14

Lung világcsúccsal nyerte a bajnokok csatáját

A 2008-as olimpia bajnoka, a kínai Lung Csing-csüan legyőzte a 2012-es aranyérmest, az észak-koreai Om Jun Csolt a férfiak 56 kilogrammos kategóriájában, ráadásul összetett világcsúccsal a riói súlyemelőversenyek második napján. A bronzérem az idei Ázsia-bajnokság második helyezettjének, a thaiföldi Sinphet Kruaithongnak a birtokába került.

Eredmény, súlyemelés, férfi 56 kg:
1. Lung Csing-csüan (Kína) 307 kg (szakítás 137 kg, lökés 170 kg) - világcsúcs
2. Om Jun Csol (Koreai NDK) 303 (134, 169)
3. Sinphet Kruaithong (Thaiföld) 289 (132, 157)

MTI
02:12

Elődöntőben a világbajnok női rögbiben

A világbajnok Új-Zéland bejutott az elődöntőbe az olimpia női rögbitornáján. Az ausztrál, a kanadai és a brit válogatott ugyancsak biztosította helyét a négy között. Az elődöntő mérkőzéseit, valamint a helyosztókat hétfőn rendezik, a férfiak rögbitornája pedig kedden kezdődik.

Eredmények, rögbi, nők, negyeddöntő:
Ausztrália - Spanyolország 24-0
Kanada - Franciaország 15-5
Nagy-Britannia - Fidzsi-szigetek 26-7
Új-Zéland - Egyesült Államok 5-0

Origo
01:58

Az olimpia egyik legnagyobb meglepetése

Kiestek az első fordulóban a Williams nővérek a női teniszezők párosversenyében. A bombameglepetés részletei.

MTI
01:56

19. lett, visszavonult

Yannick Agnel kétszeres olimpiai bajnok úszó bejelentette, hogy a riói olimpia 200 méteres gyorsúszó-előfutama volt az utolsó nemzetközi versenye. Az okokról itt olvashat bővebben. 

A címvédő Yannick Agnel csak a 19. lett 200 méter gyorson

Forrás: AFP/Christophe Simon
Origo
01:43

Lehet, hogy megköveznek, de kimondom

De hogy ki és mit? Helyszíni anyagunk a bokszcsarnokból.

MTI
01:27

Sporttörténelmet írt a leszbikus házaspár

Kate és Helen Richardson-Walsh az első azonos nemű házaspár, amelyik egy csapatban lépett pályára az olimpiák történetében.

A brit női gyeplabda-válogatott két játékosa, lánykori nevén Kate Walsh és Helen Richardson, 2013-ban esküdött örök hűséget egymásnak. Azzal írtak történelmet, hogy a riói olimpia szombati versenynapján mindketten szerepeltek az ausztrálok ellen 2-1-re megnyert mérkőzésen. Korábban úgy nyilatkoztak, szeretnének érmet nyerni.

Különböző nemű házastársak azonos csapatban már szerepeltek együtt olimpián.

MTI
01:05

Javított a címvédő Mexikó

A címvédő mexikói csapat a nyitókörben játszott döntetlenje után a vasárnapi második fordulóban 5-1-re legyőzte a Fidzsi-szigetek csapatát a riói olimpia férfi labdarúgótornáján.

A mérkőzésen nagy meglepetésre sokáig az óceániai együttes vezetett, de aztán a második félidőben többek között Erick Gabriel Gutierrez négy találatával fordított az esélyesebb közép-amerikai gárda.

Eredmények, labdarúgás, férfiak, 2. forduló, C csoport:
Mexikó - Fidzsi-szigetek 5-1 (0-1)
Németország - Koreai Köztársaság 3-3 (1-1)

A csoport állása:
1. Koreai Köztársaság 4 pont (11-3), 2. Mexikó 4 (7-3), 3. Németország 2, 4. Fidzsi-szigetek 0

D csoport:
Portugália - Honduras 2-1 (2-1)
Argentína - Algéria 2-1 (0-0)

A csoport állása:
1. Portugália 6 pont, 2. Honduras 3 (4-4), 3. Argentína 3 (2-3), 4. Algéria 0

Origo
00:49

Nadal nem akart indulni az olimpián

Nincs jól, ezt a mai győztes meccse után mondta.

Origo
00:40

Verik Babosék ellenfelét

Babos Tímea ugyan nagyon kikapott egyesben Petra Kvitovától, de párosban még javíthat Jani Réka Luca oldalán. A magyar duó a románok Andreea Mitu, Raluca Olaru kettősével találkozik, de a kezdésre még várni kell, Mitu ugyanis éppen egyest játszik. És nem áll jól, az első szettet 6:2-re vesztette el az idei Roland Garros-győztes spanyol Garbine Muguruza ellen.

Origo
00:27

Egész pályás gólt szerzett a kapus

Andreas Wolff, a németek kézikapusa sok más társával ellentétben nem vett részt a riói olimpia megnyitóján, nem akarta ugyanis felborítani a bioritmusát azzal, hogy túl későn fekszik le.

Wolff frissessége a svédek elleni csoportmeccsen meg is mutatkozott, a svédek a kapus helyett mezőnyjátékost küldtek a pályára, de labdát vesztettek, Wolff pedig a helyzetet felismerve a saját hatosáról dobott gólt.

Ezzel alakult 13-11-re az állás, de a kapus még egyszer eredményes volt később, és végül 32-29-re győztek a németek. Azt is mondhatjuk, hogy Wolff jelentette a különbséget, mivel a góljai mellett 27 százalékkal védett, míg a túloldalon a svédeknél Appelgren 24, Andersson 12 százalékát szedte ki a lövéseknek.

A nap mérkőzéseiről itt olvashat bővebben.

Origo
00:00

Póta Gina 2-0-s vezetésről kapott ki

Gina szervált, a ritörn átcsorgott a hálón, 8-7 oda, kár érte. Aztán egy újabb hosszú ütés, 9-7, közel a vég. Gina mosolyog, szépített, 9-8. Nem jön össze, 10-8. Innen már nehéz lesz. Gina a hálóba ütötte, ez sajna nem lett meg, 4-2-re kikapott.

Origo
23:57

Gina feltámadt

Póta két gyors ponttal feljött 6-5-re, Tu hosszút ütött, 6-6, megvan az egyenlítés! Egy szép labdamenet végén a hongkongi nem találta el a labdát, az ütője széléről majdnem a nézőknél landolt, 7-6-ra vezet Gina!

Forrás: MTI/Illyés Tibor
Origo
23:55

Póta vesztésre áll

Nem kezdődött jól a hatodik szett, Tu pillanatok alatt hárompontos vezetéshez jutott, Póta tanácskozott is egyet edzőjével, Téglás Péterrel. Az első pontját 4-0-nál szerezte, de rögtön jött a második és a harmadik is, érdemes volt időt kérni. De most meg hosszú, Tué a pont, 5-3. De most meg hosszú, Tué a pont, 6-3. Sajnos kétszer ugyanaz történt. De 11-ig még bármi lehet.

Origo
23:50

Pingpong: még semmi nincs veszve

A háló kétszer is a hongkonginak segített - Póta ütései irányt váltottak rajta, de nem estek le az asztalra -, és ezzel 11-9-re Tu nyert. Fordított, 3-2 oda. De még semmi nincs veszve!

Origo
23:49

Óriási küzdelem az ötödik szettben

Ötödik szett. 2-2-nél Póta a hálóba vágja a labdát, az ütőjét pedig a földhöz kocogtatja mérgében, reméljük, sikerül összeszednie magát, most mintha a hongkonginál lenne a lélektani előny. 4-2-nél is hosszút üt Gina, ezzel már 5-2. Sokáig készült a szervájára, ezel talán megzavarta az ellenfelet, mert 5-4-re feljött. Aztán egy nagy lecsapással faragta volna a hátrányt Póta, de hosszú, 7-4 oda. Tu a hálóba durrantott, na, innen fel lehet állni, jól tudta ezt Gina is, is megindult felfelé. 6-7-nél azonban sajnos a hálón átbucskázott az asztalon kívülre a labda, így 6-8 lett. Csalódottságot láttunk ekkor a magyar lány arcán, de ő kiadta minden dühét egy olyan lecsapással, amit a terem másig végén is hallhattak (7-9 a hongkonki javára). Besegített a háló (8-9), majd Póta-szerva után ismét, ezzel egyenlő! Most tehát 9-9 az állás, vajon ki nyeri at ötödik szettet?

Origo
23:41

Nadal és Serena is behúzta

A fréfiaknál Andy Murray és Rafael Nadal, a nőknél Serena Williams is tovbbjutott a tenisztorna első fordulójából. Murray a szerb Troickit, a harmadikként rangsorolt spanyol Nadal pedig az argentin Federico Delbonist búcsúztatta, egyaránt két szettben.

A nőknél az első kiemelt Serena Williams az ausztrál Daria Gavrilovát győzte le két játszmában.

Origo
23:41

Póta-Tu 2-2

A negyedik szettben vérszemet kapott Tu, sorra hozta a pontokat, Póta többet hibázott, a hongkongi már 7-2-re is vezetett. 8-5-nél megcsillant a remény, de Póta a hálóba ütött, igaz, utána egy bivalyerős lecsapással szerzett szép pontot. A háló Tuval is kibabrátl (7-9 oda), majd hosszút ütött, ezzel már 8-9 volt csak. Egy csuszával aztán elérte a 10. pontját. Póta pedig ütött egy hosszút, ezzel oda a szett (11-8), és az előny is. Az állás: 2-2.

Origo
23:37

Bacskai gyorsan búcsúzott

A francia Cissokho három sima menetben, egyhangú pontozással legyőzte a magyar bokszolót a 69 kilósok között. Részletek.

Forrás: AFP/Yuri Cortez
Origo
23:33

Elment az első két menet

Mind a kettőt Cissokho nyerte 10:9-re Bacskai ellen. Az utolsó menetet nagy fölénnyel kell nyerni.

Forrás: AFP/Yuri Cortez
Origo
23:32

Csökkent Póta előnye

Visszatérve a pingpongcsarnokhoz; a harmadik szettben sem változott a játék összképe, bár végig közel voltak egymáshoz a felek, amikor kellett, Póta mindig rátett egy lapáttal, és vezetéshez jutott. 8-8-nál azonban To egy fantasztikus labdamenet végén előnyhöz jutott. Póta ezután egyenlített, majd 10-9-ről fordított 11-10-re, de nem lett meg elsőre a szett. 11-11-nél a hongkongi a hálóba ütötte a labdát, majd Póta is - rögtön Tu szervája után -, aztán sikerült szépítenie (14-12). De még így is Póta vezet 2-1-re.

Origo
23:31

Furcsát posztolt Deutsch Tamás

Origo
23:30

Vége az elsőnek

Helyszíni: Bacskai és Cissokho túl van az első meneten, a közönség fél perccel a szakasz vége előtt úgy döntött, hogy a franciának drukkol majd.

Origo
23:27

Magyar a ringben

Bacskai Balázs a 69 kilósok között elkezdte meccsét a francia Souleymane Cissokho ellen.

MTI
23:25

Dél-Korea az igazi Robin Hood-ország

A férfiakhoz hasonlóan a nőknél is a dél-koreai együttes nyerte az aranyérmet a riói olimpián. A vasárnapi fináléban a címvédő a világbajnok orosz csapatot győzte le, míg a bronzérmet az olaszok felett diadalmaskodó tajvaniak szerezték meg.

Eredmény, íjászat, női csapatverseny:
1. Koreai Köztársaság (Csoj Mi Szun, Ki Bo Bae, Csang Hje Csin)
2. Oroszország
3. Tajvan

a döntőben:
Koreai Köztársaság - Oroszország 5-1

a 3. helyért:
Tajvan - Olaszország 5-3

Origo
23:22

Zászlóvivőből nemzeti hős

A kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok Majlinda Kelmendi nyerte Koszovó történetének első olimpiai aranyérmét. A részletekről itt olvashat

Majlinda Kelmendi

Forrás: AFP/Armend Nimani
Origo
23:21

Nőtt a magyar előny

A második szettben 4-4-ig fej fej mellett haladtak a felek, de ekkor Póta elhúzott 7-4-re. Tunak innen sikerült 8-7-re fordítania, de a szettet végül mégis a feltámadó magyar pingpongpos nyerte, méghozzá 11-8-ra. Így már 2-0-ra vezet.

Forrás: MTI/Illyés Tibor
Origo
23:20

Vezet Póta Georgina

Póta Gina remekül kezdett a hongkongi Tu Hoj-kem ellen a riói pingpongtorna harmadik körében, 5-1-re is vezetett, innen jött fel 5-4-re az ellenfél. 6-6 után hosszút ütött a sokat hibázó Doo, így újra Pótánál volt az előny. Egy remek fonák lecsapás után szettlabdája lett, és meg is nyerte az elsőt 11-9-re. Az ellenfél a világranglistán 22., míg Póta 41.

Origo
23:15

Vitte a lángot, majd meghalt

 Egy nappal utána kapott szívinfarktust Ivo Pitanguy. Hogy ki volt ő? Itt megtudhatja.

Origo
23:04

Életveszély Rio forgalmas utcája

Szerencsésen megúszott egy fegyveres rablást a portugál oktatási miniszter a Rio de Janeiróban zajló olimpián. A részletekről itt olvashat.

MTI
22:45

Vu ötödször

A világbajnok Si Ting-mao, Vu Min-hszia kínai duó győzött vasárnap női szinkronműugrásban a riói olimpián. Vu ebben a számban sorozatban negyedszer lett aranyérmes, de korábban még más volt a partnere. Összességében ötödik ötkarikás diadalát aratta, ugyanis négy éve Londonban egyéniben is első lett. Ezek mellett van nyolc világbajnoki címe is.

Eredmények, női 3 méteres szinkronműugrás:
1. Si Ting-mao, Vu Min-hszia (Kína) 345,60 pont
2. Tania Cagnotto, Francesca Dallapé (Olaszország) 313,83
3. Maddison Keeney, Anabelle Smith (Ausztrália) 299,19

MTI
22:44

Csing jól emelt

Tajvani győztest avattak Hszu Su Csing személyében a női 53 kilogrammos kategóriában a riói súlyemelőversenyek második napján. Az ezüstérmet kereken 200 kilós összteljesítménnyel a Fülöp-szigeteki Hidilyn Diaz érdemelte ki, a bronz pedig a 199 kilót elért dél-koreai Dzsin Hi Juné lett.

Súlyemelés, női 53 kg:
1. Hszu Su Csing (Tajvan) 212 kg (szakítás 100 kg, lökés 112 kg)
2. Hidilyn Diaz (Fülöp-szigetek) 200 (88, 112)
3. Dzsin Hi Jun (Koreai Köztársaság) 199 (88, 111)

MTI
22:41

Ausztrál aranyérem női trapban

Az ausztrál Catherine Skinner nyerte a sportlövők női trap számát a riói olimpián. Másodikként az új-zélandi Natalie Rooney, harmadikként pedig az amerikai Corey Cogdell zárt a vasárnapi versenyben.

A győztes az alapversenyből utolsóként került be a hatos döntőbe, ott azonban már ő volt a legjobb, a döntő párharcot 12-11-re nyerte meg Rooney ellen.

Eredmény, női trap:
1. Catherine Skinner (Ausztrália)
2. Natalie Rooney (Új-Zéland)
3. Corey Cogdell (Egyesült Államok)

--
22:35

Love in the elevator

A Novak Djokovic elleni meccsére készülő Juan Del Potro egy áramszünet miatt beszorult a liftbe, és majdnem egy órát héderezett ott, mire kiszabadították. Hehe. 

Origo
22:28

Minden idők egyik legidiótább babonája

A kanadai vb-ezüstérmes úszó, Santo Condorelli minden versenye előtt bemutat a lelátón ülő apjának. A részletekről itt olvashat.

--
22:28

Kiakadtak a feministák

Pedig talán csak egy rosszul elhelyezett mondatról van szó Hosszú Katinka brutális olimpiai bajnoki címével kapcsolatban. Bővebben emitt

Origo
22:19

Mozdulatlanul feküdt a szörnyű baleset után

Anna van Vleuten vezette a női bringások országúti mezőnyversenyét, amikor hatalmasat bukott, és azonnal kórházba kellett szállítani. Videó itt.

--
22:10

Nadal hadar

A helyszínről: Itt ülünk a teniszisten sajtótájékoztatóján, angolról spanyolra váltottunk már. Lehengerlő, mennyire hadar a 14-szeres Grand Slam-győztes. Angolul elmondta mennyire "jó érzés visszatérni a pályára, különösen az olimpián. A telt házas meccsnek nagyon jó hangulata volt. A londoni olimpiát kihagytam, márpedig azért is különleges egy olimpia, mert csak négyévente egyszer van esély itt szerepelni."

És milyen a pálya? "Teljesen normális, nem túl gyors, nem is lassú, bár ma a párás idő miatt kicsit lassabb volt."

Origo
22:06

Renáta Djokovic után Boltot is elüldözi a faluból?

Tobai-Sike Renáta először fotózkodott Djokoviccsal, aki nem sokkal ezután elmenekült az olimpiai faluból, majd a magyar sportlövő Boltot is elkapta Rióban. A szelfik itt.

Origo
22:02

Kettős lábszártörés után sem adja fel

Iszonyú sérülése után is optimistán néz a jövőbe Samir Ait Said francia tornász, aki kettős lábtörést szenvedett a riói olimpia férfi versenyének szombati selejtezőjében. Vajon mit terve? Itt elolvashatja.

Origo
21:25

Hajnalban ébresztő

Hiszen Kapás Boglárka döntőzni, Kozma Dominik és Hosszú Katinka elődöntőzni fog a riói úszótornán (részletek).

Origo
21:10

Nadalt Brazíliában is imádják

Tudósítónk belenézett Nadal és Murray meccsébe is. Nadalért most is annyian tolonganak, hogy még a sajtórészre sem lehet beférni (a meccse előbb kezdődött, mint ahogy Babosé véget ért), de Murray győzelme után (6:3, 6:2 Viktor Troicki ellen) is megőrült a közönség, amikor két csuklószorítót és három teniszlabdát küldött a lelátóra.

 

Forrás: MTI/EPA/Michael Reynolds
Origo
21:01

Furcsa beázás Rióban

Napok óta nem esett Rióban, a teniszcsarnok alatt mégis ott egy gyanús paca. Fölötte egy büfé van, onnan csöpög valami – írja helyszíni tudósítónk.

Forrás: Origo
Origo
20:55

Kapás Bogit doppingvizsgálatra küldték

És ez elég kellemetlen hercehurca úgy, hogy ma még úszni fog, magyar idő szerint éjjel.

Origo
20:29

Késely nem elégedett

Késely, a Kőbánya SC nagy tehetségnek tartott 14 éves junior Európa-bajnoka 4:12.40 perc alatt teljesítette a távot. "Nem vagyok megelégedve az eredménnyel, viszont ebben az évben nagyon sok versenyen vettem részt és nem volt meg az az állóképesség-fejlesztés, ami kellett volna ehhez a négyszázhoz. Remélem, a kétszáz sokkal jobb lesz" - mondta Késely. Kapás ezúttal nem tudott nyilatkozni, mert doppingellenőrzésre kellett mennie. A nyolcas finálét - Kapás részvételével - magyar idő szerint hétfőn hajnali 3.55-kor rendezik.

Forrás: MTI/Kovács Tamás
Origo
20:28

Kapás Boglárka olimpiai döntős

Kapás Boglárka a vasárnapi előfutamokból a hetedik legjobb idővel jutott döntőbe 400 méter gyorson. A szám Európa-bajnokaként az UTE 23 éves versenyzője 4:04.11 perces idővel futamában harmadikként csapott célba. A Kapás mellett úszó Katie Ledecky világcsúcshoz közeli idővel, nagy fölénnyel lett első.

Forrás: MTI/Kovács Tamás
Origo
20:26

Nem ezért, de Babos kiesett

A wimbledoni bajnok Petra Kvitova 6-1, 6-2-re győzte le a magyar teniszezőt. Párosban lesz még fellépése, Jani Réka-Lucával.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Origo
20:23

Babosék rosszul alszanak

Babos Csaba, Tímea edzője tudósítónknak elárulta, nincs légkondi a szállásukon, az ablak egy szellőzőaknára néz, melynek az alján zúgó aggregátorok vannak, este meg "nem merek megmozdulni, mert leesem az ágyról", olyan keskeny.

Szóval igen, a ráérős brazil hétköznapokból ez is átszüremlik a nemzetközi sztenderdek szerint összerakott olimpiába: ez-az nincs kész, nem működik, rossz minőségű. A mobilhálózat vonala spontán meg-megszakad, másfél ágy már szétesett a médiaszálláson is, meleg víz napokig nem volt, a buszsofőrök pedig időnként eltévednek, és keresgélik a vadiúj létesítményeket.

Origo
20:11

Csak 8. a férfi gyorsváltónk

Pedig az első, sőt a második 100 után is a 4. helyen állt a Kozma Dominik, Bohus Richárd, Takács Krisztián, Holoda Péter összetételű magyar váltó, és nem is volt sokkal lemaradva. Végül összesítésben a 11. helyen végzett, három országot előzött meg, így nem jutott be a döntőbe. Pedig országos csúcsot úsztak a fiúk, a 3:15.21 perces idővel a májusi, londoni Európa-bajnokságon elért 3:16.55 perces rekordjukat döntötték meg.
A futamot az amerikaiak nyerték, a közönség által végig hihetetlen hangulatban biztatott Brazília a negyedik lett.

Kozma Dominik

Forrás: MTI/Kovács Tamás
Origo
20:09

A legidegesítőbb dolog Rióban

Nem, nem a szúnyogok. Nem is a közlekedés. És még csak nem is a közbiztonság, hiszen a helyszínen dolgozók szinte egy zárt rendszerben mozognak. Ami a legzavaróbb eddig, hogy a helyiek úgy gondolják, az a legjobb, ha mindenkit lefagyasztanak. Valami irgalmatlan hideget fújnak ránk a médiabuszokon és az egyes helyszínek médiaközpontjaiban, az embernek negyedóránként ki kell mennie az utcára, hogy átmelegedjen. Mindenki kabátban, kapucniban üldögél, és ha megkérdezi, hogy erre a sarkvidéki levegőre mi szükség van, akkor a helyiek csak széttárják a karjukat.

--
20:01

Babos már az ütőjét dobálja

A helyszínről jelentjük: Babos nekikeseredik, eldobja az ütőjét, néhány brazil búúzik. Pedig nincs rosszabb a sportpályán, mint a tehetetlenség, és ma Babos tehetetlennek tűnik. Még egy rozoga kis gokartban is pocsék érzés, ha lengetik a kék zászlót, mert egyszerűen nem lehet gyorsabban menni azzal a tragaccsal. Mit érezhet egy profi sportoló, ha nyögvenyel?

Közben a 6-1-re elveszített első szett után már a másodikban is túl egy bréken Kvitova, aki így már 2-0-ra vezet. Ez sajnos gyors lesz, úgy néz ki. 

--
19:55

Kapás Bogi döntős!

Ledecky majdnem világcsúcsot úszott a 400 gyors előfutamában, őt nagyon nehéz lesz megvernie bárkinek is (majdnem 4 mp-cel került jobb idővel döntőbe, mint a második). Kapás Boglárka remek úszással harmadik lett a futamban, összesítésben a hetedik idővel jutott a döntőbe.

Kapás Boglárka

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
--
19:50

Babost verik, mint jég a határt

Babos bevállalt egy röptét, ami balul sült el, majd kinézett az edzőjére "hibáztam?" tekintettel. A mester bólintott, jól tetted, ezeket az ütéseket be kell vállalni. Babos nem rossz, de Kvitova igazi világklasszis, a szoros labdameneteket többnyire behúzza, ami elég is a nagy fölényhez - írja a helyszínről Ujlaky kolléga. 

Az első szettet 6-1-re nyerte meg Kvitova. 

Origo
19:49

Elszakította fürdőruháját a legfiatalabb olimpikon

A riói olimpia legfiatalabb indulója, a nepáli Gaurika Singh elszakította a fürdőruháját, de így is megnyerte vasárnap a női 100 méteres hátúszás előfutamát. A 13 éves és 255 napos úszó percekkel a futam rajtja előtt, öltözködés közben szakította el dresszét. Edzője, aki nem utazhatott vele a játékokra, szöveges üzenetben adott neki utasítást arra, hogy vegyen fel másikat. Singh összesítésben a 31. legjobb időt úszta, így nem jutott tovább.

Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Al Bello
--
19:44

6. lett a legfiatalabb magyar

A női 400 gyors második előfutamában Késely Ajna 100 méteren az ötödik helyen fordult, az élen a venezuelai Pinto úszott. A mindössze 14 éves magyar úszó kétszáznál nyolc tizeddel volt az élen álló mögött, de ez is csak az ötödik helyhez volt akkor elég. A dán Friis került ezután az élre, Késely tartotta az ötödik helyét. Végül a kínai Csang nyert 4:06.30-cal, Késey 4:12.40-nel végül hatodik lett.

Késely Ajna

Forrás: MTI/Mob / Szalmás Péter
Origo
19:30

Újabb magyar lányok a medencében

400 gyorson Kapás Boglárka és Késely Ajna indul perceken belül.

Origo
19:27

Babos meccse végre elkezdődik

Helyszíni tudósítónk Babos Tímea meccsét a teniszező édesapja, egyben edzője, Babos Csaba mellett ülve nézi Rióban. "Jelentős szakmai fejlődés vár rám a következő másfél órában" – írta bizakodva.

Kollégánk művészinek szánt fotója Babos bemelegítéséről:

Forrás: Origo
MTI
19:21

Balog Gábor aligha lesz elődöntős

100 háton a 6. lett a futamában.

MTI
19:20

Rekordgyőzelem a kosártornán

Olimpiai rekordot jelentő 65 pontos győzelemmel kezdte szereplését a címvédő amerikai női kosárlabda-válogatott. A sorozatban hatodik olimpiai aranyérmére hajtó csapat vasárnap 121-56-ra verte Szenegált. A korábbi csúcs is az amerikaiaké volt 1996-ban Zairét 60 ponttal verték (107-47).

Női csoportmérkőzések
B csoport:
Egyesült Államok-Szenegál 121-56 (35-9, 29-12, 30-17, 27-18)

később:
Szerbia-Spanyolország 19.15 (14.15)
A csoport:
Ausztrália-Törökország 22.30 (17.30)
Franciaország-Fehéroroszország hétfő 0.45 (19.45)

MTI
19:14

Sztankovics Anna nem jutott tovább

A 24. időt úszta 100 mellen, de a kamera előtt boldognak tűnt a 20 éves úszó. Optimistán készül a 200-ra.

"Nagyon örülök, különösképpen azért, mert két héttel ezelőtt nagyon beteg voltam, három napig közel negyvenfokos lázam volt. Ezután nagyon nehezen mentek az edzések, de az utóbbi két-három napban újra éreztem, hogy jól megy. Remélem, 200 méteren még jobb lesz" – mondta Sztankovics.

Forrás: MTI/Kovács Tamás
Origo
19:14

Lovas búcsúzott

Sajnos nem tudta megnyerni az ötödik szettet a magyar pingpongos, pedig nagyon jól játszott, játszmalabdája is volt, de végül az észak-koreai Ri Mjong Szun 12-10-re fordítani tudott, így 4-1-re megnyerte a meccset, és ő folytathatja a 3. fordulóban. A magyarok közül asztaliteniszben így már csak Póta Georgina van versenyben, aki magyar idő szerint 23 órától ragad ütőt a hongkongi Tu Hoj-kem ellen.

Origo
19:12

Babos expartnere dühöng

"Inkompetensek vagytok mind!" – írta a Twitteren hazája teniszszövetsége vezetőinek címezve Babos Tímea egykori párospartnere, a francia Kristina Mladenovic. Azon akadt ki, hogy az olimpia első fordulójában majdnem kizárták társával, Caroline Garciával együtt. A párosok tagjainak ugyanis muszáj azonos szerelésben játszaniuk, ezt pedig a francia szövetség Mladenovic szerint elfelejtette közölni a teniszezőkkel.

Történt, hogy egyikük fehér, a másik kék szerelésben kezdett volna melegíteni, de a bíró ezt nem engedte. Így Garcia végül Mladenovic tartalék ruhájában volt kénytelen játszani, ami azért is kellemetlen volt számára, mert más cég a ruhaszponzora.

Talán nem emiatt, de az idei Roland Garros-győztes páros meglepetésre három szettben alulmaradt a japán Doj, Hazumi kettőssel szemben.

Origo
19:03

Ború Rióban

Nagyon randa, sötétszürke vatta az egész ég Rio de Janeiro felett. Teniszezőnk, Babos Tímea eddig a szél miatt nem játszhatott, most meg lehet, hogy az eső tesz majd keresztbe a meccsének – jelentette helyszíni tudósítónk.

Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Shaun Botterill
Origo
19:01

Sztankovics Anna 3. lett a futamában

100 mellen úszott új egyéni csúcsot, ezzel akár továbbmehet az elődöntőbe.

Origo
18:59

Ez megint gyors volt

3-1-re vezet az észak-koreai Ri Mjong Szun Lovas Petra ellen. A magyar pingpongos 11-4-re vesztette el a negyedik szettet.

Origo
18:58

Bernek a 37. lett

Vagyis kiesett. Az M4-nek a parton nyilatkozva nem tűnt túl letörtnek, de érsemben ő sem tudott okosabbat mondani annál, amit Verrasztó Dávid tegnap: nem érti, miért csak ennyi jött ki belőle.

Bernek Péter Pederico Grabich Andrea D'Arrigo Welson Sim

Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Richard Heathcote
Origo
18:53

Csak kérni kellett

Lovas Petra 11-7-re nyerte a harmadik játszmát az észak-koreai Ri Mjong Szun ellen az asztalitenisz-verseny 2. fordulójában. Még mindig az ázsiai áll, de ez a harmadik szett nagyon szép teljesítmény volt Lovastól! Kérhetnénk még egy játszmát esetleg?

Origo
18:46

Belejött az észak-koreai

Sajnos nagyon gyorsan behúzta a második szettet Ri Mjong Szun, Lovas Petra csak két játékot tudott nyerni. De jó lenne, ha sikerülne szépítenie a magyar pingpongosnak!

Origo
18:43

Kozma tovább is ment az elődöntőbe

Mármint 200 gyorson. A 12. legjobb idő az övé, hétfő hajnali 3-kor úszik majd a döntőért.

Origo
18:41

Pedig olyan jól indult

Lovas Petra a második magyar asztaliteniszező aki sorra kerül, a második fordulóban az észak-koreai Ri Mjong Szun az ellenfele. Lovas 5-1-re vezetett az első szettben, de az ázsiai magához tért, és 11-9-re behúta az első szettet.

Forrás: MTI/Illyés Tibor
Origo
18:35

Kozma Dominik viszont jót úszott

Még 150-nél is a 3. helyen fordult, végül a 4. lett. Meglátjuk, ez mire lesz elég.

Origo
18:33

Bernek Péter úszása teljesen szétesett

Bernek Péter a 200 gyors harmadik előfutamában az ötödik helyen fordult ötvennél. Aztán hetedik, majd nyolcadik volt csak, mint ahogy a célba is utolsóként csapott. Az 5-ös pályán úszva másfél testhosszal maradt le.

Origo
18:19

Hosszú 3. a futamában

100 háton az ausztrál Emiliy Seebohm és a kanadai Kylie Masse előzte meg. Hosszú Katinka (holtversenyben) a negyedik legjobb idővel jutott be az elődöntőbe.

Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Adam Pretty
Origo
18:09

Közben elkezdődött a mai úszóprogram

Hamarosan jönnek a magyarok: Hosszú Katinka első olimpiai bajnoki címe után azonnal vízbe száll, hogy 100 háton is döntőbe jusson. Kapás Boglárka 400 gyorson áll rajthoz, és szurkolhatunk Kozma Dominiknek is.

Hosszú idén Londonban, az Európa-bajnokságon ezüstérmes lett 100 háton számban, tehát nem mondhatjuk, hogy ne feküdne neki a táv és a stílus. A döntőnek meg kell lennie, a többi pedig már csak ráadás számára, lesz még sokkal fontosabb versenye a következő napokban.

Kapás Boglárka Európa-bajnokként vág neki a 400 gyorsnak, de az éremszerzés már nagy bravúr lenne. Legnagyobb ellenfele a mindössze 19 éves úszófenomén, Katie Ledecky lesz. Ledecky négy évvel ezelőtt, első olimpiáján, 800-on nyert már egy aranyérmet, azóta nagyon úgy tűnik, verhetetlen: világrekorder 400, 800 és 1500 gyorson is.

Kozma Dominik és Bernek Péter 200 gyorson próbál döntőbe jutni, illetve a 4x100-as gyorsváltónk is rajtkőhöz áll, Gyárfás Bencével, Holoda Péterrel, Pulai Vincével és Reményi Árminnal.

Origo
18:02

Egy úr az olimpián is úr

A teniszezők gyakran tiltakoznak az ellen, ha úri sportnak titulálják a teniszt. Pedig lehet benne valami: míg az olimpián mindenhol (átszámítva) 500 forintért árulnak fél liter ásványvizet, a teniszezők sajtóközpontjában két külön placcon is ingyen kávé és sok rekesznyi palack várja a fáradt tudósítókat. Ez talán nem hangzik rendkívülinek, de itt kincset ér, oázis a sivatagban.

Origo
17:58

Újra ép a hírhedt riói ágy

Le a kalappal a riói szervezők előtt. Korábban megírtuk, hogy Juha kolléga ágya megadta magát a médiafaluban. Először a tipli jött ki belőle, majd teljesen összeomlott, reggelre 45 fokos szögben állt a brazil pozdorjából készült bútor, a csattanása ráadásul felkeltette a megnyitós élményeiről álmodó Dajka kollégát.

"Másnap már azon gondolkodtam, hogy vajon hová hajthatom majd le a fejem, de amikor megérkeztem a szobába, elállt a szavam. Az ágy tökéletes, meg is vetették, a klíma is ment, a kissé ferdén álló papucspárosom is egymás mellé volt igazítva" – idézte fel párás szemmel Juha mester.

De a csattanó csak ezután jött: van melegvíz!

Szóval bárki bármit mond: vannak hibácskái a riói olimpiának, de a szervezők tényleg mindent megtesznek, hogy a szurkolók, újságírók, sportolók elégedettek legyenek. Mi azok vagyunk.

Ilyen lett:

Forrás: Origo
Origo
17:46

Babos csúszik

Babos Tímea 17.30-kor kezdett volna Petra Kvitova ellen, de éppen egymeccses csúszás van a programban a szél miatt, tehát a nyitómeccsnek kiírt Ferrer-Isztomin kezdődött nemrég a kettes pályán.

Origo
17:39

Ennyit a teniszről

A stadion kivételével az összes pályán áll a játék a szél miatt. Sőt, már a stadionban is, mert Brown visszatért, megpróbálta, de két labdamenet után feladta a meccset. A közönség zajos "Bellucci, Bellucci!" skandálással nyugtázza a brazil továbbjutást.

Origo
17:37

Hosszú gyorsabb volt az úszókapitánynál

Ha megnézzük a férfi 400 vegyes világcsúcsfejlődését, jól látható, hogy Hosszú Katinka tegnapi idejével nem is olyan rég még a férfiak között is menő lett volna.

Hargitay András úszókapitány 1974-ben 4:28.89-cel állított fel világcsúcsot, ennél Hosszú Katinka több mint két másodperccel (4:26.36) jobban úszott tegnap a női 400 vegyes döntőjében.

Origo
17:18

Focihangulat a teniszpályán

A centerpályán a hazai kedvenc, Thomaz Bellucci játszik. És van dráma is: Dustin Brown csúnyán megsérült, egyelőre nem tudni, folytathatja-e a játékot, pedig 6:4, 4:5-re vezet. A mai evezősprogramot hazavágó szél a teniszt is zavarja, még a rendes stadionnak minősülő centeren is.

Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Cameron Spencer
Origo
17:17

Jó magyarnak lenni Rióban

Tudósítónk egy szlovén újságíró társaságában érkezett meg a riói úszócsarnokba, ahol ma Hosszú Katinka 100 háton tarthat újabb bemutatót. Amikor a kolléga megtudta, hogy magyarok vagyunk, rögtön áradozni kezdett. "Huh, gratulálok. Nem semmi, amit Hosszú Katinka csinált tegnap." Igen, mondjuk, örül is most minden magyar, mire kijavított: "Nem, ennek nem csak a magyarok örülhetnek, hanem az egész úszóvilág. Fantasztikus volt, ahogyan úszott. Tudom az összes számát, amiben indulni fog, szerintem még fog nyerni pár aranyérmet."

--
16:55

Olasz győzelem férfi röplabdában

Az olasz férfi válogatott 3-0-ra legyőzte Franciaországot a riói olimpia röplabdatornájának A-csoportjában.

--
16:52

Oláh Benedek is búcsúzott

A finn színekben induló magyar születésű Oláh Benedek 4-0-ra kapott ki a dán Jonathan Groth-tól a férfi asztaliteniszezők egyéni küzdelmeinek második fordulójában. Oláh ezzel befejezte szereplését Rióban.

Oláh Benedek

Fotó: Anders Lundström
--
16:49

Pattantyús Ádám kiesett

A katari színekben induló, kínai születésű Li Ping 4-0-ra verte Pattantyús Ádámot a férfi asztaliteniszezők egyéni küzdelmeinek második fordulójában. A magyar sportoló ezzel befejezte szereplését Rióban.

Li Ping (katari) - Pattanytús Ádám 4-0 (11, 3, 11, 3)

--
16:30

Katar fölényes győzelme a férfi kézilabdatornán

Rangadónak indult, fölényes katari győzelem lett belőle. A férfi kézilabdatorna A-csoportjának nyitómérkőzésén Katar-Horvátország 30-23.

A katari Zarko Markovic dob gólt a horvátok ellen

Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Phil Walter
--
16:28

Megszületett az első kínai aranyérem Rióban

A kínai Csang Meng-hszue 199,4 körös eredménnyel nyerte meg a női légpisztolyosok 10 méteres versenyszámát Rio de Janeiróban. A kínai sportoló az ázsiai ország első aranyérmét szerezte a XXXI. nyári olimpián. Az ebben a számban induló Tobai-Sike Renáta a 17., Egri Viktória pedig a 36. helyen végzett.

Origo
15:55

Törölték az egész vasárnapi evezősprogramot

Az erős szél miatt törölték a teljes vasárnapi evezősprogramot a riói olimpián. A Nemzetközi Evezős Szövetség korábban kétszer is elhalasztotta egy-egy órával a rajtot, de az időjárási viszonyok nem javultak. A további, módosított menetrendről hamarosan döntenek.

Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Ezra Shaw

Az előrejelzések szerint ugyanakkor a következő napokban még a mostaninál is rosszabb lesz az időjárás a helyszínen, a Rodrigo de Freitas Lagúnában. A két magyar egység, a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes és Pétervári-Molnár Bendegúz (egypár) a tervek szerint kedden száll vízre legközelebb.

--
15:32

Lányainknak nem ment a lőtéren

Tobai-Sike Renáta a 17., míg Egri Viktória a 36. helyen végzett női légpisztolyban vasárnap, a riói olimpia második versenynapján.

A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Tobai-Sike 380, a mindössze 18 éves Egri pedig 376 körrel zárta a 40 lövéses alapversenyt. A fináléba jutáshoz legalább 384 körre volt szükség.

A tinédzser magyarnak ez volt az egyetlen versenyszáma a játékokon, Tobai-Sike Renáta viszont kedden sportpisztolyban szerepel.

Egri Viktória

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
--
15:30

Szupercukin szurkolnak Pattantyúsék

--
15:25

Nem szándékosan lőttek be a lovas sajtóhelyre

Csak egy szomszédos lőtérről szabta el valaki az irányzékot.

Hegyi Áron
15:03

Fúj a szél Rióban

Ami még önmagában nem hír, hiszen miért is ne fújhatna. Azonban emiatt most elhalasztották a mai evezős futamok rajtját.

Egy önkéntes pihen a Rio de Janeiró-i Rodrigo de Freitas Lagúnában, miután az erős szél miatt egy órával elhalasztották az evezős futamok rajtját a riói olimpián

Forrás: MTI/EPA/Franck Robichon
Hegyi Áron
15:02

Ez a ruha tényleg szép lett!

Mármint a magyar csapaté, amelyiknek a megnyitón viselt felvonulóruháját a legszebbek közé választotta egy amerikai oldal. Szerintünk egyenesen a legszebb volt, és nem csak a felvonuló ruha, hanem az összes többi is. 

Forrás: AFP/Pedro Ugarte
--
13:36

Gisele Bündchen után is van élet

Ha szomorúan nézte végig, ahogy Mrs. Tom Brady a megnyitón utoljára vonul végig a kifutón, akkor most itt az idő örvendezni. Maradt még a szakmában brazil top modell! Itt van mindjárt kettő is: Adriana Lima és Alessandra Ambrosio.

--
13:29

Neked tapsolnak, te bamba!

A brit Adam Peaty a 100 méteres férfi mellúszás előfutamában 57.55 másodpercet úszva megjavította saját 57.92-es világrekordját, majd kiugrott a medencéből és az öltözők felé vette az irányt. Majd visszasétált, és azon gondolkodott, hogy mi az ördögöt ünnepelnek ennyire a lelátón, mikor nem is volt brazil a futamában? Aztán valaki kegyesen elárulta neki, hogy itt bizony őt ünneplik, ha már egyszer méltóztatott világcsúcsot úszni.

"Klassz volt ott lenni, élvezni, ahogy ünnepel a közönség és olimpikonnak lenni. Ez az első olimpián, és nagyon vártam már a versenyeket" - idézi a játékok honlapja a brit úszót.

--
13:18

Tessék, ez is megy magától

Egy erős áramlásnak köszönhetően sokat javult a riói olimpiai vitorlás versenyhelyszíne, a Guanabara-öböl vízminősége, így a szervezők szerint már egyáltalán nem kell egészségi kockázatokkal számolni. 

Ilyen lett magától

Forrás: AFP/William West

Ezt a legutóbbi vízminőségi teszt is megerősítette. Az öbölbe engedett tisztítatlan szennyvíz és a felszínen úszó sok szemét miatt voltak korábban aggodalmak, de több olimpiai csapat is megerősítette, hogy valóban javult a helyzet. A javulásban az áramlás mellett nagy szerepet játszik a Marina da Glorián - a vitorlásversenyek rajtjánál - elhelyezett tisztítóberendezés. A vízben úszó szemetet tíz úgynevezett tisztítóhajóval próbálják eltávolítani.

Ilyen volt, de nem magától

Forrás: AFP/William West

A vitorlás versenyek hétfőn kezdődnek Rióban a Dicsőség Jachtkikötőben. Az elmúlt két olimpiához képest nagyobb létszámú magyar vitorlázó csapatot Vadnai Benjámin (Laser Standard), Berecz Zsombor (Finndingi), Érdi Mária (Laser Radial), valamint a szörfös Gádorfalvi Áron és Cholnoky Sára alkotja.

--
11:49

Még jó, hogy otthon volt

Úgy volt, ugye, hogy a futballisten Pelé gyújtja majd meg az olimpiai lángot Rióban. A Fekete Gyöngyszem azonban a nagy nap előtt beteget jelentett, így a szervezőknek villmágyorsan találniuk kellett valakit. Ez lett Vanderlei Cordeiro de Lima, az athéni olimpián groteszk körülmények között bronzérmet szerző maratoni futó, akinek egy órával a ceremónia kezdete előtt szóltak, hogy, "ha ráérsz, akkor már légy oly' bátyánk, hogy meggyújtod azt a lángot". 

Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Tsuyoshi Matsumoto
--
11:36

Hullanak a bringások

Kissé megrostálta a szerdai egyéni időfutam résztvevőinek névsorát a szombati országúti mezőnyverseny. A Giro d'Italia-győztes olasz Vincenzo Nibali után most az idei Tour de France-on ötödik helyen végző ausztrál Richie Porte jelentette be, hogy a tegnapi bukás során eltört a kulcscsontja, és nem fog tudni rajthoz állni. Pedig ő jó időfutam menőnek számít: 2013-ban tagja volt az ausztrálok világbajnok csapatának, idén pedig a Tour hegyi időfutamán lett 4.

--
10:56

Jön a harmadik arany!

Legalábbis, ha hihetünk a mindig jólértesült amerikai sajtónak, ahol a közvetítési jogokat birtokoló NBC olimipiai honlapján ezt a képet találtuk, amit akárhogy is nézünk, mi úgy olvassuk, hogy már három aranyérmünk van: 

Forrás: Origo
--
10:53

Úgy ám!

Nem mondjuk, hogy ez a játékok végéig így is marad, de per pillanat Magyarország a második az olimpiai éremtáblán!

--
10:24

Szegény, szegény, kínai kosarasok

Játszottak két felkészülési meccset, az egyiket 49-cel, a másikat 50 ponttal veszítették el, most az első körben jöttek szembe az amerikaiak, és osztottak ki egy még nagyobb maflást. 

Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Okan Ozer
--
09:11

És olimpiai bajnok: a Vasas!

Közvetlenül Hosszú Katinka aranyérme után néhány percig Magyarország vezette az olimpia éremtáblázatát. Ekkor állt fent az az eszelősen bizarr állapot, hogy Szász Emenésnek és Katinkának köszönhetően a Vasas vezette az olimpia éremtáblázatát! Elvégre mindkét magyar aranyérmes az angyalföldi egylet sportolója.

--
09:04

Most pont ilyennek képzeljük a hangulatot

Szász Emesének küldjük szeretettel a saját videóját, ami alól már csak Eric Cartman hangja hiányzik. Az oldalon látható ikonokat csak mi látjuk aranyéremnek? 

--
08:56

Látott már cipó méretű aranyérmet?

Ha igen, akkor nem is zavarunk tovább, de, ha még nem, akkor most Hosszú Katinka mutat egyet:

--
08:49

Ezt mondják a külföldiek Katinkáról

Most már az amerikai lapok sem tudnak belekötni a bődületes világcsúccsal olimpiai aranyérmet szerző Hosszú Katinkába. Úgyhogy inkább maradnak a dicséretnél.

--
08:44

Tegyen erőszakot egy királykisasszonyon

Magunktól véletlenül sem tanácsolnánk ilyet, Szász Emesének azonban - hiszik vagy sem - éppen ez mondat adta meg azt a pluszt, amivel le tudta győzni olasz ellenfelét a döntőben. Itt a teljes sztori!

Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev
--
08:41

Ja, hogy a teljes programból lenne jó mazsolásni?

Ahogy kívánják, máris mutatjuk azt is! Erre tovább!

--
08:40

Íme a mai néznivaló!

Nem lesz olyan parádés a felhozatal, mint szombaton volt, de azért izgalomban ezúttal sem lesz hiány. A kínálat itt megtekinthető.

--
08:38

Jó reggelt!

Frissn, fürgén ugrunk neki az olimpia második napjának! Hosszú volt az éjszaka? Sebaj, mi Szász százalkékig elégedettek vagyunk! Reméljük, ezt a két kötelező szójátékot még elnézik nekünk, a továbbiakban tartózkodni fogunk a hasonlóktól, ígérjük. Jöjjön hát pompás vasárnap! 

Forrás: AFP/Odd Andersen
Még több bejegyzés