Újabb világsztárok mondták le az olimpiát

Mike Bryan, Bob Bryan, tenisz
Mike Bryan (L) Bryan and Bob Bryan (R) of the US react after beating Lletyon Hewitt and John Peers of Australia in their men's doubles match at the World Group first round Davis Cup tennis tournament at Kooyong in Melbourne on March 5, 2016. / AFP PHOTO / Paul Crock / --IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE--
Vágólapra másolva!
Az egészségi kockázatra hivatkozva visszalépett a riói olimpián való indulástól a tenisztorna férfi páros számának címvédője, az amerikai Bryan testvérpár. Bob és Mike Bryan szombaton közölte erre vonatkozó döntését. Azt mondták, családjuk egészsége a legfontosabb számukra.
Vágólapra másolva!

Korábban a sportág több éljátékosa - például a román Simona Halep vagy a kanadai Milos Raonic - is visszalépett, távolmaradását a Zika-vírus jelentette veszélyekkel indokolva.

A szúnyogok által terjesztett Zika-vírus gyors nemzetközi terjedése miatt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) február 1-jén globális egészségügyi vészhelyzetet hirdetett. A WHO szerint az amerikai kontinensen idén négymillióra emelkedhet a Zika-lázas megbetegedések száma.

Mike Bryan és Bob Bryan Forrás: AFP/Paul Crock

Jelenleg Brazília a leginkább érintett ország, ott másfél millióra teszik a fertőzések számát. A vírust elsősorban szúnyogok terjesztik, de szexuális úton is terjedhet. A Zika-vírus kisfejűséget (mikrokefáliát) és más agyi rendellenességeket okoz a várandósság idején megfertőződött nők magzatjainál.

A londoni bajnok Bob és Mike Bryan összesen 112 tornát nyert meg közösen, ezek közül 16 Grand Slam-verseny volt.