Hosszú Katinka jégfürdővel ünnepelte az aranyat

Hosszú Katinka 400 döntő rio2016 olimpia2016
RIO DE JANEIRO, BRAZIL - AUGUST 06: Katinka Hosszu of Hungary celebrates winning gold and a new world record in the Final of the Women's 400m Individual Medley on Day 1 of the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Aquatics Stadium on August 6, 2016 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Al Bello/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka a 400 vegyesen aratott fantasztikus világcsúcsa után szinte egy percet sem pihenhetett, vasárnap újra a medencében volt jelenése: 100 háton a negyedik legjobb idővel jutott be az esti elődöntőbe. Az előfutam után megkérdeztük tőle, mit érez most, hogy már majdnem egy napja olimpiai bajnoknak mondhatja magát.
Vágólapra másolva!

Hogy esett most az úszás?

Nem esett jól, mert tegnap hajnali fél négy volt, mire ágyba kerültem. Most csak az volt a lényeg, hogy bent legyek az elődöntőben.

Mennyire fontos ez a szám?

Ugyannyira, mint a többi.

Milyen volt az éjszakája a nagy győzelem után?

Fura, mert azt hittem, ha meglesz az arany, nem fogok tudni aludni, annyira izgatott leszek. De inkább nyugodtságot éreztem, nagyon jól aludtam.

Negyedik legjobb idővel jutott tovább 100 háton Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Al Bello


Milyen volt világrekorder olimpia bajnokként felkelni?

Mindenki ezt kérdezi, hogy milyen ízű most az étel, amit eszem, milyen a víz, amiben úszom – de minden ugyanolyan. Megy tovább az élet, és próbálok a következő számokra koncentrálni. Nem egyszerű, mert nincsen időm megünnepelni ezeket a pillanatokat. Most sem tudtuk, mert arra kell koncentrálnom, ami még hátra van.

Nem volt ideje semmi lazításra, egy kávéra, egy rövid kikapcsolódásra a férjével, Shane-nel?

Nem nagyon volt, mert sajtótájékoztatón voltam, aztán jött a doppingellenőrzés, vacsora, jégfürdőzés és a többi, így kerültem fél négykor az ágyba.

Most mi lesz a program az esti elődöntőig?

Pihenek.