Cseh László: Ez borzasztó volt

Úszás 200 méteres pillangó Cseh László, Kenderesi Tamás
A világbajnok Cseh László ezúttal hetedik lett
Vágólapra másolva!
Cseh László a riói játékok előtt azt mondta, hogy szeretne olimpiai bajnok lenni, de mivel a 200 pillangó döntőjében csak hetedik lett, erre már csak 100 méteren lehet lehetősége. A 31 éves klasszis az utolsó ötvenen úgy érezte, hogy nem halad, szinte egy helyben áll.
Vágólapra másolva!

"Nem foglalkoztatott különösebben, hogy később indult a futam, a probléma az utolsó 50-en adódott: nem tudtam haladni, egy helyben álltam" – mondta többek között az Origónak a kétszeres világbajnok. Pedig 50 után még az első helyen állt, ám később sorban előzték meg a riválisai, végül hatan is előtte végeztek. Michael Phelps lett az első, a mindössze 19 éves Kenderesi Tamás pedig bronzérmet nyert.

"Ilyet azon a versenyen szoktam érezni, amikor előtte 10 perccel úszok valami mást. Ez borzasztó volt. Egyszerűen elfáradtam.

valami nagyon félresiklott" – keresgélte az okokat Cseh, aki a londoni Eb-győzelmet jelentő nyári idejével (1:52.91) most simán aranyérmes lett volna a 1:53.36-tal nyerő Phelps mögött.

Forrás: AFP/Gabriel Bouys

"Phelpset nagyjából láttam, próbáltam is menni. Azt gondolom, ha fele olyan jól úszom, mint Londonban, akkor simán nyerni tudtam volna" – folytatta a háromszoros olimpiai ezüstérmes, majd honfitársának üzent.

"Kenderesi Tomi bronzérmének viszont nagyon örülök, gratulálok neki.

az rövidebb, és nem fáradok el annyira."