Döntetlennel zárta a riói felkészülést a magyar női vízilabda-válogatott

női vízilabda válogatott
Belgrád, 2016. január 21. A magyar válogatott játékosai ünnepelnek, miután az elődöntőben 10-5-re legyőzve Olaszország csapatát bejutottak a döntőbe a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság női tornáján 2016. január 21-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A magyar női vízilabda-válogatott utolsó olimpiai felkészülési mérkőzésén 7-7-es döntetlent játszott az ausztrál csapattal csütörtökön Cegléden.
Vágólapra másolva!

Bíró Attila Európa-bajnok együttese múlt héten a margitszigeti BENU Kupán is megmérkőzött az olimpiai bronzérmessel, akkor egy rendkívül kemény és szoros mérkőzésen a tengerentúli együttes 5-3-ra nyert.

Éremért indul Rióba az Eb-győztes csapat Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A ceglédi összecsapás egy gyorsan értékesített ausztrál emberelőnnyel kezdődött, de hamar jött a válasz Antal Dóra révén, aki egy beúszást követően akcióból volt eredményes. Ezt követően mindkét oldalon sok volt támadásban a hiba -

a magyarok kettős emberelőnyben sem találtak a kapuba

-, de a védekezésre nem lehetett panasz. A gólcsendet az ausztrálok törték meg, majd a túloldalon Keszthelyi Rita szerzett gólt. Az első játékrész végén mégis az ausztrálokhoz került az előnyt, harmadszor is fórból voltak eredményesek.

Csak üldöttük őket

A második negyed ausztrál bombagóllal indult, de a következő támadásban Bujka Barbara lerázta magáról emberét és újra egyre csökkentette a különbséget. Nem sokkal később egyenlített a magyar csapat,

a harmadik olimpiájára készülő Takács Orsolya

emelkedett ki, és pöckölt a hálóba. A nagyszünetre mégis Ausztrália mehetett előnnyel – két másodperccel a dudaszó előtt emberelőnyből Ashleigh Southern talált a kapuba.

A fordulás után Kisteleki akcióból szerzett gólt, majd szűk három perccel a negyed vége előtt újabb lövése csorgott be, így először vezettek a magyarok, de a túloldalon Bronwen Knox egy csodálatos ejtéssel egyenlített.

Kisteleki Hanna szállította a gólokat Forrás: MTI/EPA/Koca Sulejmanovic

A zárófelvonás Glencora McGhie szintén pazar ejtésével indult, a túloldalon Takács viszont nemes egyszerűséggel "szétlőtte" a hálót. Két és fél perccel a vége előtt újabb emberelőnyt kaptak az ausztrálok, az időkérést követően azonban elmaradt a gól, Gangl Edina védett nagyot. Újabb ausztrál ziccer következett, de ezúttal

Antal fantasztikus blokkja segítette ki Ganglt,

a visszaúszásnál pedig kiállítottak egy ausztrált, Bíró Attila azonnal időt kért. Ennek ellenére nem sikerült ziccerig játszani a figurát, de a túloldalon az ausztrálok is hibáztak, így maradt a döntetlen.

A magyar válogatott július 30-án indul Rióba, ahol a címvédő amerikai válogatott mellett a kínaiakkal és a spanyolokkal szerepel azonos csoportban.

Bíró Attila szövetségi kapitány nem lehet elégedetlen ezzel a döntetlennel Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Nem vagyok elégedett, mert a többször a kezünkben volt a győzelem. Kicsit bosszant, hogy a végén az utolsó emberfórt egy rossz passz miatt nem tudtuk belőni. Úgy gondolom, a múlt héthez képest előrébb léptünk, ez az ausztrál csapat a világ egyik legjobbja. Vannak még hiányosságaink, de ez a két és fél hét elég lesz" - nyilatkozta az M4 Sportnak Bíró Attila.

Eredmény:
Magyarország-Ausztrália 7-7 (2-3, 2-2, 2-1, 1-1)
magyar gólszerzők: Takács, Kisteleki H. 2-2, Antal D. Keszthelyi, Bujka

A magyar női válogatott kerete:
kapusok: Gangl Edina, Kasó Orsolya
mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Bujka Barbara, Czigány Dóra, Csabai Dóra, Garda Krisztina, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó