Benedek: jót tett, hogy selejteznünk kellett Rióra

pólóedzéses Benedek Tibor
Belgrád, 2016. január 20. Benedek Tibor szövetségi kapitány (jobbról) beszél játékosaihoz a magyar válogatott edzésén a belgrádi vízilabda Európa-bajnokságon a Tasmajdan uszodában 2016. január 20-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A világ- és Európa-bajnok szerbek elleni mérkőzéssel szombaton megkezdi szereplését a riói olimpián a magyar férfi vízilabda-válogatott.
Vágólapra másolva!

Benedek Tibor együttese csak áprilisban, a trieszti kvalifikációs tornán biztosította helyét az ötkarikás mezőnyben, de a szakember azt mondta, jót tett a csapatnak, hogy emiatt sok időt - plusz három hetet - tudott együtt készülni. A magyarok a szerbek mellett a házigazda brazilokkal, a görögökkel, az ausztrálokkal és a japánokkal találkoznak az ötkarikás viadal első szakaszában, a csoportból az első négy helyezett jut tovább.

A magyar válogatott a brazíliai megérkezést követően azonnal továbbutazott a Sao Paulótól 300 kilométerre fekvő Bauru városába, ahonnan csak csütörtökön tért vissza az ötkarikás játékok színhelyére.

tudunk elvégezni, ami nagy segítség, hiszen a többi uszoda, ahol tréningezni lehet, harminc kilométerre van a falutól" - nyilatkozott Benedek Tibor az M4 Sport kamerája előtt. Hozzátette: a csapat készen áll a rajtra, ugyanakkor folyamatosan fejlődnie kell majd.

Benedek Tibor szövetségi kapitány és a játékosai Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Nem tűztem ki célul a csoportelsőséget, hanem azt, hogy mérkőzésről mérkőzésre jobban játszunk, egységesebbek legyünk, ugyanis az utolsó három összecsapás az, ami majd végül eldönti a végeredményt" - fogalmazott a szakember, aki

hetedik olimpiáján vesz részt, játékosként ötször, segédedzőként pedig egyszer szerepelt

a játékokon.

A B csoportban az Egyesült Államok, Spanyolország, Franciaország, Montenegró, Olaszország és a címvédő Horvátország harcol a továbbjutásért. A férfi vízilabdatorna szombaton rajtol, a csoportmérkőzéseket az utolsó fordulóig a Maria Lenk Uszodában rendezik, azt követően a mezőny átköltözik az Olimpiai Uszodába.