Nem ízlett a magyar pólósoknak az ausztrálok keménysége

Vámos Márton vízilabda pólóválogattt
Vágólapra másolva!
Második mérkőzésén is döntetlent játszott a férfi vízilabda-válogatott Rióban, amely 9-9-re végzett Ausztrália ellen. Benedek Tibor szövetségi kapitány szerint nem történt baj, de támadásban hatékonyabbnak kell lenni, a játékosok pedig úgy érezték, a szerbek ellen könnyebben megtalálták a szoros emberfogás ellenszerét.
Vágólapra másolva!

Nehéz megtalálni a megfelelő jelzőt az olimpiai férfivízilabda-tornára. Hektikus? Vagy csak szimplán kiegyenlített? Mindenesetre a sportfogadók helyzetét nem könnyítik meg a csapatok, Brazília például leverte Ausztráliát, ami futballban elvárt eredmény, itt viszont mindenki felkapta rá a fejét.

A görögök egy 4-0-s utolsó negyeddel fordítottak a pólóban szintén nem a nagyhatalmak közé tartozó japánok ellen, és akkor még ott van a csoport két kiemelkedő csapata, a magyar és a szerb válogatott, amely egyaránt két döntetlennel kezdett.

Lemásoltuk az olimpia előtti meccset

Előzetesen is tudtuk, hogy nem lesz könnyű az ausztrálok elleni meccs, mert az olimpia előtt a BENU-kupán csak egy két másodperccel a vége előtt dobott büntetővel vertük meg őket 16-15-re, és most mintha ugyanazt a találkozót láttuk volna.

Hiába próbáltunk ellépni, az ausztrálok kullancs módjára tapadtak, és nagyon feltűnő volt, hogy már nem csak erőből vízilabdáznak, lőttek pár olyan gólt, amely nagyon látványos összjáték után született. Úgyhogy bízhatunk abban, hogy a szerbeknek és a görögöknek majd hasonlóan megnehezítik a helyzetét.

Vámos két gólt szerzett a kilencből Forrás: AFP

A szerbek ellen megtaláltuk a szoros védekezés ellenszerét

"Úgy érzem, uraltuk a meccset, sajnálom, hogy ennek ellenére csak a döntetlen jött össze. Innentől meg kell nyernünk az összes hátralévő csoportmeccset, hogy minél jobb helyen végezzünk, hiszen ez fontos a negyeddöntő miatt. Az azért látszik, hogy ez az olimpia nagyon kiélezett, a másik csoportban is voltak már keresztbeverések, nüanszokon fog múlni, hogy kié lesz a végén az arany" - nyilatkozta a meccs után a kétgólos Vámos Márton.

A balkezes játékos azt mondta, nem ízlett nekik az ausztrálok védekezése, a bőrükön érezték, mennyire szoros az emberfogás, és emiatt akadozott a támadójáték. "A szerbek is ilyen szorosan védekeztek rajtunk, de ellenük ezt jobban meg tudtuk oldani. Úgyhogy azt a játékot kell feleleveníteni, ha legközelebb ilyennel szembesülünk. A görögök következnek, ellenük nem veszíthetünk pontokat, mert akkor nehéz helyzetbe hozzuk magunkat. Nagyon erősnek érzem a csapatunkat, a parton és a vízben is, ha úgy játszunk, mint a szerbek ellen, akkor nem hiszem, hogy gondot okozhat a görög válogatott" - fogadkozott Vámos.

Lesz még ilyen stílusú ellenfél

Erdélyi Balázs szerint nem volt meglepetés az ausztrálok kemény játéka, mert mindig is ez jellemezte őket, szerinte a mostani meccsnek az a tanulsága, hogy

jobban oda kell figyelni a végére,

mert a szerbek és az ausztrálok ellen is az utolsó percen belül kaptunk gólt, így változott a három pont egyre.

Hárai küzd a labdáért Younger nem túl kellemes társaságában Forrás: MTI

Benedek Tibor szövetségi kapitány csalódásként élte meg az újabb döntetlent, de úgy fogalmazott, nem történt még baj. "Összesűrűsödött a mezőny, ez az eredményeken is látszik. A legfontosabb, hogy végig kiegyensúlyozottak tudjunk maradni, ma a támadójáték nem volt olyan meggyőző, nagyon jól játszotta az ember a szoros emberfogást, emiatt lassan tudtunk felérni. Lesznek még ilyen meccseink, mert a brazilok is hasonló felfogásban pólóznak, nem szabad, hogy ott is meglepődjünk majd".

A magyar csapat legközelebb szerdán játszik, amikor magyar idő szerint 15.20-tól jönnek a görögök.