A mániákus Nick Warren jön a Studióba - megvannak a jegynyertesek

Vágólapra másolva!
November közepén újra Magyarországra látogat Nick Warren, a dj, akit mániákus lemezlovasnak tartanak. Nem lesz szokatlan neki a hazai közönség, hiszen az egyik, az egész világon ismert, Global Underground-mixet, a Budapest alcíműt Kecelen rögzítette. November 16-án, pénteken a Hajógyári-szigetre, a Studióba látogat, ahol Chriss és Kühl lesz segítségére. Megvannak a jegynyertesek.
Vágólapra másolva!

Az öt Global Underground-válogatást is magáénak tudó Nick Warren a történet szerint a reggae-n, a rockon és a punkon keresztül szívta magába a zenét.

Olyannyira, hogy szülővárosában, Bristolban Frank Sinatra és Clash house-os átdolgozásaival szórakoztatta a közönséget, még a kilencvenes évek elején.

A Vision klubból hamar elterjedt a híre, és ekkor figyelt föl rá a Massive Attack is, akik rögtön magukkal vitték turnézni, hivatalos warmupjuknak.

Persze ez az egyébként is megtisztelő státusz nem volt elég a fiatal dj-nek, és elkezdett saját anyagokat gyártani.

A kilencvenes évek közepén ismerkedett meg Jody Wisternoff producerrel, akivel meg is alakították a Way Out West formációt.

Közös munkájuk legismertebb darabja az Ajare lett. 1997-re Gift című szerzeményük már a világsiker felé taszigálta a duót.

Nick két évvel később már a liverpooli szuperklub, a Cream rezidense lett. Ugyanebben az évben érkezett a felkérés az első Global Underground-válogatásra is.

Dj-szettjeiről a legkülönbözőbb partyk után azt írta a közönség: "Kiszámíthatatlan, játékos és magával ragadó, soha nem lehet tudni, mi lesz a következő szám, amit hallhatunk tőle".

A közönségnek, mint tudjuk, mindig igaza van. Hiába könyvelték el, mint progresszív-house-dj, sokszor csúszik bele trance-be, sőt akár pop- és rockslágerekbe is.

Nick a Visionben