Emberré változna a Daft Punk

Vágólapra másolva!
A Daft Punk új koncertalbumot jelentetett meg Alive 2007 címmel, de elkészült a francia elektro-robot-punk csapat filmje is, az Electroma, amely decembertől lesz kapható. A film szereplői gépek, amelyek emberré akarnak válni.
Vágólapra másolva!

Az Alive 2007 a június 14-i, párizsi koncert anyagát tartalmazza. Ráadásul egylemezes és duplalemezes, deluxe-nak nevezett formában is beszerezhető. Mindkét verzióhoz tartozik egy 50 oldalas digitális "könyv". A párizsi koncertről huszonhét szám került fel a lemezre, a kiegészítő korong további öt dalt és a Harder, Better, Faster, Stronger klipjét is tartalmazza.

Alig jött ki a Daft Punk második koncertalbuma (a tíz évvel ezelőtti szintén az Alive címet kapta), december 5-én máris jön DVD-n a duó első filmje, az Electroma. A fiúk korábban szerepeltek már az Interstella 5555 című anime-moziban - robotokat alakítottak -, sőt a zenét is ők írták hozzá.

Mit tesz isten, az Electroma főszereplői is gépek, akik emberré akarnak változni. A két bukósisakos, bőrdzsekis robotot azonban ebben a filmben nem Thomas Bangalter és Guy-Manuel De Homem-Christo játssza. Igazi művészfilmről van egyébként szó, nincsenek benne dialógusok, és a történetvezetés sem nyílegyenes - mindez egy és negyedórán keresztül.

Amint Bangalter mondta egy interjúban: "Inkább a képi megjelenítésre helyeztük a hangsúlyt, mint a beszédre." A film a cannes-i filmfesztiválon, a rendezők előestéjén debütált tavaly, ahol vegyes reakciókat váltott ki. A kritikusok a felépített szerkezetet hiányolták, a nézők az akciót, úgyhogy sokan ott is hagyták az alkotást.


Az Electroma egyik bemutatóklipje

party.[origo].hu