A house Beethovenje a szigeten

Vágólapra másolva!
Másfél év után újra Budapestre jön a progresszívhouse egyik alapítója, Alexander Coe, azaz Sasha. December 22-én egy exkluzív partyt csapnak Chriss-szel a Hajógyári-szigeti Studióban. A party.[origo].hu-n december közepén indul a játék a belépőkért!
Vágólapra másolva!

"Limitáljuk a belépők számát, ezzel is exkluzívabbá téve az eseményt. Egyébként is szerfölött különleges alkalom lesz, elvégre Sasha csak erre az estére egy öt órás szettel készül" - mondta el Rács Balázs, a party főszervezője.

Sasha valóban fogalom a partyvilágban. "A füstgép, a stroboszkópok, meg az, hogy mindenki önkívületben táncol" - egy interjújában így elevenítette fel, walesi kissrácként mi fogta meg e közegben. Olyannyira erős volt az élmény, hogy nyomban Manchesterbe költözött, ahol egy helyen éppen dj-t kerestek, és ő rögtön jelentkezett.

Később a Shelley-bulik rezidense lett, és innen olyan gyorsan terjed a híre, hogy életútjának következő állomása máris a legendás Renaissance lett. Itt ismerkedett össze John Digweeddel, akivel hamarosan nekiláttak, hogy megcsinálják az azóta világhírűvé vált Northern Exposure albumot. Ezt két újabb mix követte, miközben a páros bejárta Európa legnagyobb partyjait.

Sasha 2002-ben megjelent, Airdrawndagger című, majdnem hetvenperces lemeze a szcéna legmorcosabb kritikusait is meggyőzte arról, hogy Sasha az új évezredben is megkerülhetetlen tényező, ha újkori house-ról van szó. Az amerikai zenei életet felrázó, Digweeddel és Jimmy Van M-mel közösen letudott Delta Heavy Tour elnyerte a Best Dance Event díjat a 2003-as Dancestar Awardson.

Sasha varázsát abban látják, hogy noha a tömegeknek alkot, zenéi mindig egy kicsit a tömegművek előtt járnak - akik hajlamosak a túlzásokra, egyenesen a 21. század Beethovenjének tartják. Nem törődik a műfaji, stílusbeli kötöttségekkel, elektrótól a trance-en, breakbeaten át egészen a progresszív- vagy deephouse-ig.

Az Airdrawndaggert bemutató buli

Hogy mivel varázsol majd abban az ötórás szettben, amit december 22-én játszik a Studióban, a Hajógyári-szigeten, még nem tudgatjuk. MIndenesetre fellépéséhez Chriss bizonyára megfelelően bemelegíti majd a terepet. Aki figyeli a party.[origo].hu-t, akár ingyen is ott lehet a limitált létszámú bulin, ha velünk játszik december 14-étől.