Jamaicai őshazánk - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Lassan ideje lenne felülvizsgálni eredetmondáinkat, mert egyre nyilvánvalóbbnak tűnik, hogy valamikor egy népes rasztatörzs is csatlakozott hozzánk. Az igencsak erős magyar "jamaicai zenei" szcénából kettő (PASO, Ladánybene 27) is a hétvégén mutatja be nemrég megjelent új albumát. Külföldről érkezik még a technobohóc francia, Mr Oizo, Audiofly a Hajógyári-szigetre, ráadásul Cinetrip is lesz újra a Rudasban. A többiek már csak koktélcseresznyék a habostortán.
Vágólapra másolva!

Gyökerek és cirkusz: Ladánybene 27-lemezbemutató

A Ladánybene 27 Babylon Cirkusz című új lemeze igazi rootsreggae-album. Olyan nagyszerű vendégekkel, mint a német származású dancehall-énekes, harsonás reggae/ska-polihisztor Dr. Ring-Ding, Pataki Lilla, Ferencz Kinga a Nicetime-ból, vagy éppen Bulcsú a Zagasticból.

Az extra hosszú lemezbemutató koncert különlegessége, hogy a lemezen hallható vendégek élőben is kisegítik majd a zenekart pénteken az Almássy téren.

A koncert után Dr Ring-Ding önállóan is a színpadra áll. A bemelegítést és a levezető ritmusokat a színtén frisslemezes Irie Maffia Sound System válallta.

Skalapkúra: PASO-lemezbemutató

Magyarországon háromféle puma létezik. Az egyik az állatkertekben lógatja a mancsát, a másik gazdasági szövegkörnyezetben fordul elő, a harmadik pedig a hiperaktív skapuma.

Pannonia Allstars Ska Orchestra szombaton az A38-on mutatja be The Return of the Pannonians című albumát, olyan vendégekkel, mint Kiss Erzsi, Harcsa Veronika, vagy a Kettő-Kettő zenekar. A nemrég remixalbummal jelentkező csapat máris elérkezettnek látta az időt a nagylemezre is.

A pannon skahuligánok újbóli eljövetele úgyszólván hibátlanra sikeredett, és már otthon is mozgásra késztet, a szombati koncert után pedig nyugodtan várható némi izomláz és levakarhatatlan boldog vigyor.

Gyógyfürdőzés és party: Cinetrip

A Cinetrip csapata újra birtokba vehette a Rudas Gyógyfürdőt, így szombaton folytatódhat a három éve hirtelen abbamaradt partysorozat.

A legújabb látványtechnikákkal felfegyverkezett bulin a táncosok mellett külön erre az alkalomra válogatott zenékkel készülnek a dj-k, négy külön részlegben. Palotai, Fine Cut Bodies, Mango, Superman és Negro a lineup fő pillérei.

Szabad terek: Szabadság Fesztivál és megasztáros underground

A pénteken kezdődő kétnapos Szabadság Fesztiválon a Cökxpon Ambient Caféban a Tilos-dj-k és koncertek mellett civilszervezetek is, filmvetítésekkel, kerekasztal-beszélgetésekkel.

A Riddim Colony dubwise-koncertje és a Szexlightkór szürreálfunkyja mellett I-Ration, Lee'n'gum, Vida G, Vektor és Nixon válogatja majd a lemezeket. Ráadásul az összes bevételt a civilek támogatására és a Tilos Rádió költözésére fordítják.

Pannonia Allstars Ska Orchestra

A megasztáros Bocskor Bíborka és Magashegyi Underground nevű zenekara három helyen is felbukkan majd a városban szombaton, régi ötletüket váltják most akcióra, ugyanis aluljárókban adnak koncertet.

A Nyugati Pályaudvarnál délután egykor, utána kétórás átszerelési időt és követési távolságot tartva a Ferenciek terén és a az Örs vezér terén szállják meg a mély tereket.

Ladánybene 27: Judge Day