Rajtunk is kísérletezik az Autechre

Vágólapra másolva!
Igaz, hogy csak kilenc albumuk közül csak kettőt említ a legnagyobbak között az elektronikus zene történelme, és a legutóbbi lemezeikről már sokan azt írták, hogy borzalmasak, most öt év után mégis visszatér az Autechre Quaristice című albumával, ráadásul Budapestre is eljönnek végre bemutatni a friss anyagot.
Vágólapra másolva!

Majd háromévnyi hallgatás után márciusban kilencedik nagylemezével jelentkezik a kísérleti elektronikus zene egyik legnagyobb múltú zenekara, a brit Autechre. A Quaristice címet viselő korongon húsz új szám kapott helyet.

Ami az új album megjelenése mellett Autechre végre hazánkba is ellátogat, alig egy héttel a friss nagylemez megjelenését követően.

A március első hetében napvilágot látó korongot promótáló európai turné március 11-én érkezik Budapestre, így a magyar rajongók élőben is megtapasztalhatják majd az Autechre új albumának hatását.

Autechre-t 1987-ben alapította Rob Brown és Sean Booth. A kezdeti ambientes stílus lassan ritmikus hangörvénnyé alakult, és egyre inkább a kísérleti zene skatulya felé vette az irányt.

Az '93-ban és '94-ben megjelent Incunabula és Amber című anyagukat a mai napig az elektronikus zene és leginkább az IDM (intelligens tánczene) legnagyobbjai között tartják számon.

Sokan azt tartják, hogy azóta sem sikerült olyan kimagaslót alkotniuk, pedig legyártottak még hat albumot. A kilencedik Quaristice-ről még nem nagyon lehet semmit tudni, bár sokan várják a visszatérést, és azt remélik, a duónak újra sikerül megreformálni a műfajt.

http://www.youtube.com/v/QPEcjQXIHX0&rel=1

Autechre: Basscadet

Neon Music