Újjászületés és fellángolás

Vágólapra másolva!
Vadiúj mixlemezzel, és ehhez kapcsolódó turnéval jelentkezik Chriss, hazánk egyik tehetséges dj/producere. A híres angol Renaissance kiadónál napvilágot látó albumról és létrejöttének körülményeiről a Foundation Records alapítója nyilatkozott a party.[origo].hu-nak.
Vágólapra másolva!

Mintegy két hónapos munka előzte meg Chriss legújabb mixlemezének létrejöttét, mely az angol Renaissance kiadó égisze alatt és a Burn támogatásával kerül a turné közönsége elé. Ez Magyarországon egyedülálló, ugyanis hazánkból még egy dj sem mixelhetett Renaissance albumot.

A lemezre gyakorlatilag teljes mértékben exkluzív zenék kerültek fel, főként a house stíluson belül. Chriss odafigyelt arra, hogy az album ne csak egy szimpla mixlemez legyen, így aztán előremutató produktumot igyekezett létrehozni.

Épp ezért a lemezre "nem a mai kornak megfelelő hangzás került fel, értsd itt a techno vagy minimalt, amelyet szívesen játszom klubokban, de cédén inkább másmilyen zenét hallgatok". Kizárólag house, tech- és deephouse felvételeket mixelt a mostani lemezre, melynek érdekessége előző mixeihez képest, hogy itt egy előadó kivételével inkább csak külföldi művészek szerepelnek.

A lemez exkluzivitását emeli Chriss szerint, hogy a legtöbb felvétel biztosan új és ismeretlen lesz a hallgatók számára, mert azok nagyrésze még hivatalosan nem jelent meg. A mix abban is különleges, hogy a lemezen a stúdióban a mixelést élő elemekkel is kiegészítették, így igazán érdemes lesz ellátogatni a turné valamely állomására.

A két hónapos munka során a Foundation Records-közeli Duel volt segítségére, együtt válogatták ki az albumra felkerülő dalokat. Több körben is szelektáltak, és az eltelt idő alatt rengeteg promó trekk megfordult a kezük alatt.

A tizenöt állomásosra tervezett turné hamar újabb állomásokkal bővült ki, és most ott tart a dolog, hogy a környező országokban is fellépnek vele. A március 29-én induló turné során a Dokkban mutatják be először az új lemezt, Chriss mellett az angol anyacég rezidensei azaz Marcus James és Niel Quigley teszik tiszteletüket, a warm-up-ról Surprise gondoskodik.

Chriss kiemelte, hogy csak a tizenöt állomásos turné keretein belül lehet a lemezhez jutni limitált példányszámban. A minőségi house zenéket tartalmazó Renaissance-mixet elsősorban a hazai partyzóknak szánja.

party.[origo].hu

dj Chriss warmupja Lee Burridge előtt New Yorkban