Vágólapra másolva!
Több mixszel a háta mögött, mint amennyiszer bármelyikünk is meleget ebédelt egész életében, Dave Seaman a dance-szcéna legaktívabb tagja. A népszerű brit producer, dj és remixer eddig leginkább progresszívhouse-mixeiről volt ismert, ám új Renaissance-mixlemezén nagyobb távlatokat nyit az elektronikus zenében.
Vágólapra másolva!

Dave Seaman egykoron breaktáncosként kezdte, de mára némi tánczenei újságírás után a partyszcéna egyik legfelkapottabb neve lett. Többször járt már Magyarországon, legutóbb szilveszterkor, a Hajógyári-szigeten, egy exkluzív partyval búcsúztatta el a 2007-es évet.

Egykori mixmages munkatársával, Nick Gordon Brownnal megalapította a Stress Recordsot, amely Sasha és John Digweed, illetve a Groove Armadá-s Andy Cato korai munkáit jelentette meg. 1998-ban újabb kiadót alapított Audio Therapy néven, mely a legújabb underground house-zenékre fókuszál. Ausztráliában felfedezte Phil K-t, Luke Chable-t, és aminek talán a legtöbben hálásak neki, az Infusiont.

Több híres mixlemez is fűződik a nevéhez, így a Therapy Sessions, a Masters Series és a Global Underground több darabja. Mostanság adta ki új Renaissance-mixét, Dave Seaman - The Masters Series Volume Ten címmel.

A mára lassan veteránnak számító dj két év hallgatás után duplalemeznyi válogatással tér vissza. A friss, izgalmas 29 számot felvonultató mixben az electrohouse (Dusty Kid, Popof, Rekorder, Umek), a poptechno (Apparat), a neotrance (Sennh) és a progresszívhouse (Eelke Kleijn, Josh Gabriel) aktuális zenéi közül válogat.

A Masters Series, úgymond, "egy pillanatfelvétel a színtér legjobbjairól". Szerinte a house/techno-szcéna annyiban változott, hogy újból visszatérnek az alapokhoz, a minimálhangzással mégis a maximális energiákat szabadítják fel a tánctéren. A jelenlegi producerek közül szerinte Ali "Dubfire" Shirazinia és Eric Prydz a mestere ennek.

Rengeteg mix fűződik Seaman nevéhez, mert fontosnak tartja, hogy rendszeresen dokumentálja, hol tart zeneileg. "Az emberek gyorsan beskatulyáznak, és hacsak nem látnak valamikor élőben játszani, a véleményük változatlan marad. Egy válogatás egyrészt a legjobb módja az előítéleteik megváltoztatásának, másrészt kihívások elé állíthat." - így Seaman.

http://www.youtube.com/v/1Sm53691zos&hl=en

Dave Seaman Tokióban (dokumentumfilm-részlet)

A mostani kedvencek listáját a fent említett Dubfire és Prydz vezeti, a sort pedig Oliver Huntemann, Stephan Bodzin, Popof, Guy J, Solomun, Apparat, Radioslave, Paolo Mojo és Jamie Stevens egészíti ki.

Emberünk viselt dolgairól még annyit, hogy épp elkészült Gobbledygook című maxijával, amely valamikor májusban jön ki az Audio Therapynál. A munkálatok befejezése még eltart egy darabig, ugyanis a sample-alapú felvétellel rengeteg háttérmunka van.

Dj-ként a világot járja, éppen Ausztráliában turnézik, ahol Layo & Bushwacka és Nic Fanciulli mellett, valamint utána Miamiban Nick Warren társaságában lép fel. Ezután több európai országok következnek, köztük Magyarország, ahol április 4-én a székesfehérvári Bahnhof klubban teszi tiszteletét.

A fesztiválszezonban sem marad nyugton, a legnagyobbak közül már biztosan ott lesz Glastonburyben, a Wild in the Countryn és a hollandiai Dance Valleyn.

party.[origo].hu

http://www.youtube.com/v/X5VcgdAWM6c&hl=en