Budapest is euro-mediterrán lesz

Vágólapra másolva!
Az egész éves interkulturális programsorozat, a One World Project keretén belül rendezik meg az Euro-Mediterrán Partyt. Az audiovizuális ismeretterjesztő buli a Gödör Klubban most szombaton este nyolc órakor kezdődik.
Vágólapra másolva!

Az Euro-Med Party célja, hogy a művészeteken - zene, tánc, képzőművészet - keresztül bemutassa a régió gazdag zenei kulturáját, elősegítve a kultúrák közötti párbeszédet, mely problémakör a 2008-as év fő témája lett.

Május 10-én este kilenc órától fellép a Gödör Klubban a Las Mujeres, amely zenekar saját kompozíciókat játszik flamenco puro stílusban, ezen belül is a "keményebb" hangzást képviselve. A szokatlan összeállítású trió adja egyéni hangzását, mondhatni - a flamenco hagyományaitól eltérve, de az eredeti formákat megtartva - új stílust hoztak létre, flamencon túl, ethno-n innen.

Őket követi az eredetileg klasszikus arab zenét játszó Khalifa Együttes és barátai, mely különleges produkció keretében mutatja be az euro-mediterrán térség zenéjének és táncának sokszínűségét.

A kifejezetten erre az alkalomra összeállt, számos vendégzenésszel és táncosokkal közreműködő zenekar egy közös előadás keretében ad ízelítőt az arab, görög, és andalúz zenéből és az ezektől elválaszthatatlan táncokból - a hastánc, flamenco tánc és görög tánc bemutató szerves részét képezi a koncertnek.

Fél tizenkettől a 2005-ben alakult zenekar látható, akik viharos gyorsasággal váltak rendkívül népszerűvé Budapesten és a vidéki fesztiválokon. A hét főből álló Tündérground magyar, balkáni, török, spanyol világzenéből, instrumentális-pszichedelikus rockzenéből és chillout, trance elektronikus zenékből építkező, kirobbanó energiájú koncertjei minden alkalommal révületbe kergetik a közönséget.

Khalifa együttes

Az estét a Tilos Rádió dj-i zárják, köztük Nafta & Suefo dél-olasz, dél-francia, spanyol és balkáni modern tánczenékkel készül, míg Marco & AdamSalman török chill, arab-elektro és mediterrán fusion tánczenéket pakol.

Vendég a flamenco-fusion szettel készülő Koala, belépő ezerkétszáz forint az Euro-Mediterrán Partyra. A látványról a Onevisione.net gondoskodik, többprojektoros live videomix és online élő közvetítés is megtekinthető itt.

A jövő héten Kultúraközi és Vallásközi Párbeszéd Tematikus Hét lesz a Tilos Rádióban, ahol meghívott szakértőkkel folytatott beszélgetéseken keresztül nyerhet rálátást az érdeklődő a nagy világvallások közös értékeire.

party.[origo].hu

Tündérground: Istambul (élőben a tavalyi SZIN-en)