Astrix és barátai Dabason

Vágólapra másolva!
Két éve, hogy a Tranceport elhozta hazánkba Astrixot, a fullon-psytrance egyik legnagyobb tehetségét, és most újra itt az alkalom, hogy meghallgathassuk őt ma este-éjszaka Dabason. Az izraeli Avi Shmailov, aki művésznevét jó hangzása, és nem a francia képregényfigura után választotta, mostani fellépése több dolog miatt is feltűnő lesz.
Vágólapra másolva!

Szombaton nemcsak Astrix, hanem két másik előadó is eljön az izraeli Hommega kiadó háza tájáról, név szerint Delirious és dj Eyal, a label vezetője. A rendezvényt ezért elnevezték Astrix & Friends-nek, utalva rá, hogy Astrix ilyenkor a legjobb barátaival játszik együtt.

Eleinte a fellépőket is Astrix válogatta be, jelen esetben talán még jobb megoldást választottak: a fellépőket szavazás útján a közönség választotta ki. Ilyen rendezvény eddig csak Angliában, Brazíliában és Japánban volt, Közép-Európában ez lesz az első.

Félhivatalos információk szerint Astrixnak valamikor mostanában fog megjelenni új albuma, Red Means Distortion címmel. Így valószínűleg hallhatjuk az összes számot az új lemezről is, mely gyakorlatilag már négy éve készül.

Eddigi két albuma (Eye to Eye, 2002, Artcore, 2005) mérföldkőnek számított a legnépszerűbb goa-psy-irányzatnak számító fullon történetében, nem csoda, hogy a psytrance a klubosabb trance-hangzással vegyítő ifjú zsenit az Infected Mushroom és GMS is remixelte.

Deliriousnak három albuma jelent meg eddig, a legújabb pár hónapja Fast Forward to Rewind címmel a Hommegánál. Az igényes fullon megtestesítői, idén egy Infected Mushroom-remixet fognak megjelentetni hamarosan.

Dj Eyal 1992-ben kezdte pályafutását mint dj, a mára már legendássá vált, az egyik legnagyobb psytrance-kiadóvá felnövő Hommega kiadót 1997 óta vezeti.

Astrix mellett például Yahel és az Infected Mushroom is itt kezdte, ami bizonyítja, hogy Eyal rendkívül jó érzékkel választja ki az új tehetségeket. Olyan neveket is magáénak tudhatnak, mint Xerox, a Psysex, a néhai Cosma, vagy a Psycraft.

Astrix: Japan

Éjféltől reggel hétig hármuké a terep, míg előttük Olegé a bemelegítés, utánuk a Y-East, dj Danger, Toge, Tom&Guri, illetve Tsubi izzítja tovább a partyt. A chillout-részen Jácint, Mouss, Petrovszky, Toge és Pálmester felelős a nyugodt és belassult ütemekért.

Jegyek a helyszínen négyezer forintért válthatók Dabason a Kardos-tanyán, mely Dabastól Tatárszentgyörgy irányában található. Aki nem busszal megy a Népligettől, vagy autóval az M5 autópályán, azok az odajutást partybusszal is megoldhatják a kispesti Határ úttól. Az időjárás zordabbra fordulása esetén esővédett partysátorban rendezik meg bulit.

party.[origo].hu

dj Eyal: A Fairy Tale