Törzsi találkozó hatodszor

Vágólapra másolva!
Sokak szerint a tavalyi év legjobb Ozora Fesztiválja után nehéz lesz a szervezők dolga, de a line-upot tekintve bízakodóak lehetünk. Augusztus 6. és 10. között ismét törzsi találkozó az Ozorai dombok között, idén már hatodik alkalommal.
Vágólapra másolva!

A mára kultikussá váló Ozora Fest története 1999-re nyúlik vissza, amikor - a napfogyatkozást ünneplendő - trance partyt szerveztek Solipse Fesztivál néven. Elektronikus-pszichedelikus zene iránt még soha nem volt itthon ekkora érdeklődés, mintegy húszezer ember tombolt egyszerre az Ozora mellett lévő Dádpuszta festői szépségű völgyében.

Ötéves kihagyás után 2004-ben jött az újabb Sonar Plexus fesztivál (nem más meglepetés fellépővel az utolsó napon, mint az Astral ProjectionI), és a következő évtől már Ozora néven fut a rendezvény. Sorozatban az ötödik, de ha a kezdeteket nézzük, akkor ez már a hatodik buli.

A fesztivál sikerét a változatos lineupnak köszönheti, a tavalyi évtől kezdve ráadásul két színpadon élvezhető a napi, megfelelő mennyiségű pszichedelikus és ambient adag. A nagyszínpadon ismét húzónevek liveacteznek, így több visszajáró, köztük a svéd Atmos és Andromeda, a francia Talamasca, a brit Hallucinogen, de a psy/goa egyik nagy öregjét, Juno Reactort is elfogadta a szervezők meghívását.

A lazulni vágyókat ismét egy speciális cirkuszi sátor várja chill out zenékkel, olyan fellépőkkel, mint a - tavasszal budapesti koncertjét lemondó - Aes Dana, vagy a dub-ambient hangzást bejáró Ott. Hazai szinten már-már legendás dj-k, köztük Jirzij, Görgő, Oleg és Tsubi is fellép, de olyan, nemzetközileg is elismert projektek, mint Kalumet és a Turbopauza is odateszi magát.

A belépőt már csak a bejáratnál lehet megváltani, a hetijegy 17 500 forint, vagy 70 euró, nem kell meglepődni, a fesztivál területén lehet a közös európai valutával is fizetni. A látogatók több mint kétharmada külföldi, ugyanis a nemzetközi bulikhoz viszonyítva a belépő és az egyéb árak is sokkal olcsóbbak.

A látványért és dekorációért a brit Inside-Us-All és a Pixel Addicts, illetve a magyar Pumpui felelős, ezen kívül a lazítani vágyóknak jóga, masszázs és meditáció igénybe vehető. A muzikálisabbak didgeridoo műhelyen sajátíthatják el a hangszer megszólaltatását, ezen kívül spirituális virágkötészet és a tavaly már nagy sikernek örvendő játszótér is fogadja a bulizókat.

party.[origo].hu

A 2006-os DVD trailere