Terézanya helyett

Vágólapra másolva!
Az elmaradt Sziget nagyszínpados fellépését pótolja be november 7-én a Pendulum zenekari felállása a Vasúttörténeti Parkban.
Vágólapra másolva!

Az ausztrál Pendulum a drumandbass stílusból indulva második, In Silico című albumára kifejlesztette az elektronikus tánczene és a rock tökéletes robbanóelegyét, amelynek bombasztikus hangzása egy csapásra ismertté és sikeressé tette őket világszerte, sokan a popzene legújabb csillagát látják a zenekarban.

A csapat sikeréhez nagyban hozzájárult a lehetőség, hogy remixelhették a Prodigy Voodoo People című, mára klasszikussá lett tánczenei himnuszát. Az átirat meghozta az ismertséget és a Pendulum felkérést kapott, hogy dolgozzon együtt Liam Howlett-el a Prodigy következő albumán.

De nem csak a stúdióteljesítményük káprázatos, a Pendulum zenekari felállású koncertfellépései is elsöprő élményt nyújtanak. Nem véletlen, hogy idén nyáron végigturnézták az összes neves fesztivált világszerte, az amerikai Coachella, a német Rock Am Ring, a holland Pukkelpop, a brazil Skol Beat, az ausztrál Big Day Out, az Ibiza Rocks, és a leghíresebb angol fesztiválok, úgymint a Glastonbury, Lowlands, Download, Reading, Leeds, Glade vagy a Creamfields egyik legnagyobb durranásának számítottak.

A nemzetközi sajtóvisszhangok olyan merész kijelentéseket tettek élő fellépéseikkel kapcsolatban, hogy a nagybetűs zenekarnak kikiáltott Pendulum "lemosta Madonnát a színpadról" a Radio 1's Big Weekenden, és elorozta a többi fellépő elől a legjobb shownak járó elismerést a T In The Park rendezvényen.

Slam

Érdekesség, hogy az alapvetően metálközpontú Download fesztiválon a Pendulum fellépésre csődült össze a legnagyobb tömeg, majd totális megőrülést idéztek elő a Leeds és Reading fesztiválok közönségének soraiban.

A fesztiválturnék mellett a Pendulum az elmúlt félévben már túl van két teltházas angol turnén és a télen készülődnek a harmadikra, ahol átlagosan négyezer ember előtt lépnek majd fel minden állomáson. A csapat a nyári fesztiválok után most az Egyesült Államokban vesz részt egy tizenöt állomásos turnén.

Prodigy: Voodoo People (Pendulum remix)

Nálunk is megfordultak már, augusztus 17-én a Szigeten léptek volna fel. A Nagyszínpadára hirdetett koncert elmaradt, miután a zenekar technikáját és hangszereit szállító kamion, útban a Sziget felé, Szlovákiában karambolozott. Az elmaradt Sziget Fesztivál nagyszínpados fellépés után november 7-én végre Budapesten is fellép a Pendulum!

party.[origo].hu