Bizarr alapzaj - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Húzós hétvége megint, ráadásul fúziónak sem leszünk híján: őrült dzsessz és elektronika, finom IDM és minimál tánczene, az őrület szinonimájaként lassan köznevesülő Otto von Schirach és Pándi Balázs, de aki a finomabb partykra vágyik, az alámerülhet a Rudas vízében a Cinetrip Spartyján, vagy Dawn Penn nagyasszony reggae-jére bólogathat szombat este.
Vágólapra másolva!

Vájtfűlű partyarcok
Ha valaki azt gondolná, hogy a pár éve a táncparketteket is elöntő, elektronikával spékelt nujazz kizárólag az angolszászok, a japánok és a finnek kiváltsága - nos, a francia Sayag Jazz Machine erőteljes és rafinált dzsessze alaposan rácáfol e tévhitre ma este a Gödörben.

A nyolc éve alakult zenekar magával ragadó és koncepciózus muzsikát játszik, melyben pogramozott, betonbiztos elektronikus alapok, kőkemény drum andbassek, csattogós hiphopok és rhythm and bluesok keverednek lebegős szvinggel, éteri tangóharmonika-futamokkal és a szaxofon coltrane-es sikolyaival.

A Sayag Jazz Machine intenzív táncparkett-dzsesszének hatását csak fokozza a párját ritkító multimédia-látványvilág. Táncra éhes partyarcoknak és vájtfülű dzsesszistáknak egyaránt óriási baklövés lenne kihagyni a Sayag Jazz Machine totális audio-vizuláis konceptjét.

A Sayag koncertet követi az Uno Y Medio. Ez a formáció a Másfél zenekar legújabb vállalkozása, mondjuk úgy, oldalági projektje: a csapat tagjai 2007-ben úgy döntöttek, hogy az agyas, de elsöprő intenzitású poszt-rock zene terén végzett kutatásuk eredményeit immáron két mederbe terelik és a tánczenei ambícióikat külön projektben élik ki, méghozzá a dárenbéz és a jungle jegyében.

Ehhez igazán megfelelő társat választottak, a Rewindokról ismerős MC Zeeket, aki a színpadon sodró lendülettel pörget és büntet, ha kell. A koncertek után pedig Dj Charly a Sayagból áll újra a lemezjátszók mögé. Belépő ezer forint a Gödör Klubba.

Igazolt hiányzás
Az elmaradt Sziget nagyszínpados fellépését pótolja be november 7-én a Pendulum zenekari felállása a Vasúttörténeti Parkban. Az ausztrál Pendulum a drumandbass stílusból indulva második, In Silico című albumára kifejlesztette az elektronikus tánczene és a rock tökéletes robbanóelegyét, amelynek bombasztikus hangzása egy csapásra ismertté és sikeressé tette őket világszerte, sokan a popzene legújabb csillagát látják a zenekarban.

Sayag Jazz Machine 2006-os turné beharangozó

A csapat sikeréhez nagyban hozzájárult a lehetőség, hogy remixelhették a Prodigy Voodoo People című, mára klasszikussá lett tánczenei himnuszát. Az átirat meghozta az ismertséget és a Pendulum felkérést kapott, hogy dolgozzon együtt Liam Howlettel a Prodigy következő albumán. De nem csak a stúdióteljesítményük káprázatos, a Pendulum zenekari felállású koncertfellépései is elsöprő élményt nyújtanak, nem véletlen, hogy idén nyáron végigturnézták az összes neves fesztivált világszerte.

Granite

Nálunk is megfordultak már, augusztus 17-én a Szigeten léptek volna fel. A Nagyszínpadára hirdetett koncert elmaradt, miután a zenekar technikáját és hangszereit szállító kamion, útban a Sziget felé, Szlovákiában karambolozott. Az elmaradt Sziget Fesztivál nagyszínpados fellépés után november 7-én végre Budapesten is fellép a Pendulum!

Kérem, kapcsoljon ki!
Az ősz garantáltan legbizarabb párosítása kétségkívül az Aktrecords és a Fucktothemusic booking estéjéhez fűződik . Azonban, hogy mennyire meg tud férni egymás mellett a két szélsőséget képviselő előadó mi sem bizonyítja jobban, mint az idei Dour fesztivál belgiumban, ahol közel 10.000 embernek játszottak co-headlinerként.

Az este egyik fő fellépője a legendás Warp kiadó egyik legaktulálisabb előadója, az angol Clark, aki 2008-as új lemezével, a Turning Dragonnal látogat előszőr Magyarországra. Az eddig kényszerből szintén az IDM-be préselt előadó új lemezén újra egy kisérletezősebb oldalát mutatta meg, amikor elkezdett a táncolhatóbb zenék irányába nyitni, az eddig javarészt élő dobmintákkal dolgozó Chris Clark. Budapestre ezúttal egy teljesen új live settel érkezik, melyben a korai kisérletezős dolgai valamint az új táncolhatóbb tételei egyaránt helyet kapnak.

Clark: Ted (from Body Riddle)

Az est co-headlinere az Otto von Schirach és 666 Cent duója, mely különösebb bemutatásra talán nem is szorul. Az Európa szerte legendássá vált tavalyi szigetes koncertről készült videójuk közel 80.000 találattal rövid időn belül a webcsatorna legnézettebb videója lett. A páros a 2007-es koncert óta több turnét is lebonyolított, az élő dobbal kiegészült mindent elsöprő Booty Bass / IDM / Black Metal kabaréval.

Legutóbbi angol turnén felléptek többek között Manchesterben a Warehouse Project keretein belül, ahol külön Aphex Twin meghívására játszottak. Mivel most is a megszokott őrület várható, kérünk mindenkit, hogy ne felejtse otthon kedvenc felfújható játékait, és egyéb kiegészítőket, jelmezeket. Az est folyamán Otto hű fegyverhordozója, Notorious Nastie ceremóniamester vezényli le az új albumhoz készülő élőben forgatott videóklipet.

Otto most ősszel a Jason Forrest által alapított Cock Rock Disconál megjelent Oozing Bass Spasm című lemezét turnéztatja, míg 666 Cent az új Venetian Snares lemez kanadai munkálatairól fog hazaérni. Az pedig hogy felcsendül-e Modeselektorral közös Hyper Hyper maradjon meglepetés... Az est fel és levezetéséről Mesterházy és Isu gondoskodik. Belépés 2500 forintért váltható, lányoknak este tízig ingyenes.

Otto von Schirach vs. Balazs Pandi (666 cent)