Viharos izzókészlet - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
A karácsonyi vásárokban való lófrálás közben éjszakánként ne csodálkozzatok egy kicsit se, ha az ünnepi díszkivilágítás a város megannyi pontján zárlatos lesz. Ezen a hétvégén újra arc- és talppirító ütemek várnak mindenfelé, Boyz Noize, Dj Storm, Joe and Will ask?, Scotch Egg - csak pár név a hétvégi partyáradatból.
Vágólapra másolva!

Alig hevertük ki Squarepusher audiovizuális támadását, péntek este pedig rohamléptekben közeledik egy másik, hasonló kaliberű és színvonalú előadó, aki talán egy fokkal még súlyosabb elmeállapotban van, mint Tom Jenkinson. Ez az ember Dj Scotch Egg, aki pár tucat gameboy-jal és egy karmesteri pálcával verekedte be magát a köztudatba; pénteken pedig a Dürer-kertben navigál.

A hangulatért Scotch Egg mellett 666Cent aka Pándi Balázs a maga speciális, kattant ugyanakkor zseniális dob projektjével felel. További fellépők közt tudhatjuk az amerikai euro-rave-dancecore legenda The Usa Kings-t, sőt a magyar, élő minimál, breakcore-ban utazó Failotron lemezbemutatóját is megcsodálhatjuk. Rajtuk kívül az LD50 közeli feltörekvő 8bit/breakcore tehetség Microbonics is megmutatja magát.

A warm up Mesterházy keze munkáját illeti, a live act-ek után pedig a Tilos közeli Alkemizt és Neckrow pörgeti a lemezeket. A vizuálért a Signal Failure crew felelős. Jegyek a helyszínen mindössze 1000 forintért válthatók.

Az A38-on szintén pénteken a Monkey6 prezentálásában a német elektro-tech mágus Boyz Noize bünteti a népet. A Boyz Noize karrierje fénysebesnek tűnik: 2004-ben felfedezi őt DJ Hell, és megkínálja egy Gigolo Records-os kiadással.

Rá egy évre már a másik óriásnál, az Anthony Rother által gondozott Datapunknál dobbant, de miért is ne tenne egy kitérőt a Turbóhoz, majd a francia Kitsunéhez. A végeredmény pedig saját kiadó Boysnoize Records néven.

Magyar részről a Fine Cut Bodies, azaz Kevin árnyalja a képet. Zenei világa a minimál techno-tól a tánczenéken át az experimentál elektronikáig terjed, beleértve a dub, a headz, a broken beat, house, techno, electro, breakbeat irányvonalakat is.

A bulikon javarészt középtempós tánczenéi (breakbeat, tribal, broken beats, progHouse, techHouse) pörögnek. A magyar ív töretlen lesz, Bergi, Svindler és Sikztah huzatja a ráadást. Jegyeket elővételben 2500, míg a helyszínen 3000 forintért válthattok.

Game boy és karmesterpálca

Sajnálattal tudatjuk mindenkivel, hogy a szombatra a french touch nagy alakjával, Alex Gopher-rel tervezett grandiózus Hypnotronik buliról Alex bizony igazoltan távol marad. A szervezők a Ferihegyi állapotok miatt nem tudják garantálni a fellépést, ezért Alex és felesége ezúttal elkerüli Budapestet. Természetesen egy másik alkalommal pótlásra kerül sor.

Nem mindennapi gyerek

Az energia azonban nem vész el, csak kicsit átalakul, a nagyszínpadon TB Gon, Crimson és Grasshop pörgeti a house teljes palletáját, kiegészülve Amb-vel a Chi Recordingstól. Az előtérben az idén tíz éves Mustbeat Crew tagjai, ez alkalommal Blondino, Soulrise és Nixon próbálkoznak be a finom breakekkel. A már megváltott jegyeket a Merlinben visszaválthatjátok, vagy pedig egy jeggyel ketten bejöhettek vele szombaton. A helyszínen a jegyek 800 forintba kerülnek, este 9 és 10 között a hölgyek ingyen eshetnek be a buliba.

Hangosak a srácok